TOTS ELS PROGRAMES

 • Una volta a la rotonda
  Veure vídeo

  Una volta a la rotonda

  En David ens explicarà com hem d'accedir i sortir de les rotondes sense atabalar-nos quan són de dos carrils. A quin carril ens hem de situar? Com ho hem de fer per canviar de carril? Quan hem de cedir el pas?

 • Hem punxat una roda!
  Veure vídeo

  Hem punxat una roda!

  Punxar una roda a la carretera comporta molts riscos. Tenim la roda de recanvi amb la pressió correcta? Com ho hem de senyalitzar? On ens hem de col·locar per canviar-la? En David també ens explicarà els tipus de rodes de recanvi que hi ha i quin ús n'hem de fer. També veurem com funcionen els kits d'emergència si no portem roda de recanvi.

 • Conviure amb ciclistes
  Veure vídeo

  Conviure amb ciclistes

  Com hem d'actuar quan ens trobem amb un grup de ciclistes a la carretera? Com han d'actuar i circular els ciclistes? Quan els podem avançar? Quina distància hem de guardar per avançar-los? En David ens explicarà què cal fer per evitar riscos i accidents.

 • Al volant, controla't!
  Veure vídeo

  Al volant, controla't!

  Davant una situació que ens molesta, en David ens mostrarà la diferència que hi ha entre si ens exaltem o ens ho prenem amb calma, i com es tradueix això en riscos i conseqüències.

 • Sortir cap per avall
  Veure vídeo

  Sortir cap per avall

  Quan tenim un accident i el cotxe queda cap per avall, és molt important saber com cal sortir per evitar lesions greus. En aquest capítol, David Bosch ens donarà uns quants consells per si mai ens trobem en aquesta situació.

 • Comunicar-se en cotxe
  Veure vídeo

  Comunicar-se en cotxe

  Quan conduïm, constantment ens comuniquem amb altres conductors i vianants d'accions que volem dur a terme: girar, aparcar, canviar de carril... En aquest capítol, David Bosch ens ajudarà a entendre la importància de senyalitzar.

 • Compte amb la canalla!
  Veure vídeo

  Compte amb la canalla!

  Quina és la manera més segura de portar els més petits al cotxe? En aquest capítol, David Bosch ens explicarà com posicionar les cadiretes perquè la nostra canalla viatgi segura.

 • Guarda les distàncies!
  Veure vídeo

  Guarda les distàncies!

  En aquest capítol, en David Bosch ens explica com hem de calcular les distàncies de seguretat mentre conduïm i com és d'important per evitar riscos innecessaris.

 • Vols frenar d'una vegada!
  Veure vídeo

  Vols frenar d'una vegada!

  Avui, la gran majoria de cotxes ja incorporen de sèrie l'ABS, un sistema que ens pot ajudar molt a l'hora de frenar en situacions d'emergència. David Bosch ens explica com hem d'actuar en aquestes situacions i com actua l'ABS en aquests casos.

 • Fes el favor de seure bé!
  Veure vídeo

  Fes el favor de seure bé!

  Una de les claus per evitar conseqüències greus en cas d'accident és seure correctament mentre conduïm. En David Bosch ens explica les cinc comprovacions imprescindibles que hem de tenir en compte.

 • Compte, no corris!
  Veure vídeo

  Compte, no corris!

  Correm massa? David Bosch ens explica com la velocitat no només és qüestió de km/h. Depèn també de l'entorn on correm, de la meteorologia o de la nostra capacitat de concentració.

 • L'efecte túnel
  Veure vídeo

  L'efecte túnel

  En David Bosch ens explica que és l'efecte túnel. Aquest efecte es manifesta quan apareix un obstacle a la carretera, i crea, d'aquesta manera, una situació de risc. L'estrès que implica aquesta situació fa que el camp de visió es redueixi o provoca, així, la tendència a mirar el problema, en comptes de buscar la solució.

 • Vols fer el favor de lligar-te!
  Veure vídeo

  Vols fer el favor de lligar-te!

  En David Bosch ens explica com ens hem de cordar correctament el cinturó de seguretat del cotxe. Malgrat que ens pensem que ho fem bé, massa sovint ens el posem de manera incorrecta.

 • No patinis!
  Veure vídeo

  No patinis!

  Conduir sobre la neu és una de les situacions que ens pot complicar el dia. En David Bosch ens explica com hem d'accelerar, com hem de frenar i quines solucions hi ha per als neumàtics.

 • No badis!
  Veure vídeo

  No badis!

  En David Bosch ens explica les conseqüències de les distraccions mentre conduïm i ens ho demostra en dues proves al circuit, una conduint atent i l'altre mentre mira el mòbil.