TOTS ELS PROGRAMES

 • Entrevista Antoni Castells + Foc al País Valencià
  Veure vídeo

  Entrevista Antoni Castells + Foc al País Valencià

  Entrevista a Antoni Castells, catedràtic d'Hisenda Pública de la UB i exconseller d'Economia del govern del tripartit; "País Valencià: la situació actual", amb Vicent Partal, director de VilaWeb, i Manuel Milián Mestre, analista polític.

 • Entrevista Jordi Savall + Jesús Eguiguren
  Veure vídeo

  Entrevista Jordi Savall + Jesús Eguiguren

  Xavier Bosch entrevista a Jordi Savall, compositor, intèrpret i director d'orquestra que acaba de rebre a Dinamarca el Léonie Sonning Music Prize 2012, considerat el "premi Nobel" de la música. A continuació entrevista a Jesús Eguiguren, president del Partit Socialista d'Euskadi.

 • Debat sobre educació: "Ens hi juguem el futur"
  Veure vídeo

  Debat sobre educació: "Ens hi juguem el futur"

  Debat sobre educació amb Irene Rigau, consellera d'Ensenyament; Gregorio Luri, pedagog i filòsof; Jaume Cela, mestre i pedagog; i Carol Biosca, periodista especialitzada en temes d'ensenyament i creadora d'unportal.cat. L'actual crisi econòmica ha forçat a canvis i a retallades en diferents àmbits de la societat, que fan trontollar l'estat del benestar. Entre els més discutits, els que fan referència a l'educació dels fills: amb la reducció de mestres, l'increment d'hores lectives, la supressió de línies, l'augment de la ràtio d'alumnes per classe, l'increment de les taxes universitàries... la societat s'hi juga el futur.

 • Entrevistes amb Josep Oliver i Montserrat Vendrell
  Veure vídeo

  Entrevistes amb Josep Oliver i Montserrat Vendrell

  "Vida de rescatat" amb Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada UAB i entrevista a Montserrat Vendrell, directora general de Biocat

 • Àgora - 05/06/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 05/06/2012

  Entrevista a Adriana Kaplan, antropòloga i activista contra la mutilació genital femenina i directora de la Fundació Wasu. Kaplan lluita des de fa 20 anys contra l'ablació des de la recerca i la formació de professionals de l'atenció primària. A la segona part del programa, entrevista amb Björn Stigson, president del Consell Mundial per al Desenvolupament i la Sostenibilitat, que serà nomenat membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat.

 • Àgora - 22/05/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 22/05/2012

  Xavier Bosch entrevista Jordi Galí, assessor del Banc Central Europeu, director del Centre de Recerca en Economia Internacional i catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra. També s'entrevista Manel Prat, director general de la Policia de la Generalitat.

 • Pagar els medicaments - La despesa militar a Espanya
  Veure vídeo

  Pagar els medicaments - La despesa militar a Espanya

  Xavier Bosch parla del pagament dels medicaments, de la implantació de l'euro per recepta a Catalunya i del decret llei que el govern de Rajoy aplicarà en matèria de medicaments i que pot fer augmentar, encara més, el preu de les receptes. Convidats: Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona Antoni Gilabert, gerent d'Atenció Farmacèutica i Prestacions Complementàries del Servei Català de la Salut (CatSalut) Carme Sabater, directora de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat També a "Àgora" parlem de la despesa militar a Espanya i de fins a on podria retallar el Ministeri de Defensa per lluitar contra la crisi econòmica. Convidat: Pere Ortega, historiador i coordinador del Centre d'Estudis per la Pau de Justícia i Pau de Barcelona.

 • Àgora - 07/05/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 07/05/2012

  El programa analitza el resultat de les eleccions presidencials franceses entre Nicolas Sarkozy i François Hollande l'endemà de la consulta de la qual va sortir vencedor el candidat socialista, i debat sobre el pes de França a la UE i al món. Philippe Saman, director de la Cambra de Comerç Francesa a Barcelona; Francis Ghilès, investigador CIDOB, Montserrat Besses, periodista TV3; Rafael Jorba, periodista "La Vanguardia".

 • Àgora - 01/05/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 01/05/2012

  Entrevista a Josep Maria Soler, abat de Montserrat. També parlem de recursos energètics i de la crisi que ha provocat la nacionalització d'YPF a l'Argentina, amb el catedràtic de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona Mariano Marzo.

 • Informar sobre la crisi: en fem un gra massa?
  Veure vídeo

  Informar sobre la crisi: en fem un gra massa?

  Xavier Bosch analitza i valora la informació que reben els ciutadans per part dels mitjans de comunicació sobre la crisi i la situació econòmica. Els mitjans de comunicació en fan un gra massa? Com s'informa de la crisi? Convidats: Manel Fuentes, director d'"El matí de Catalunya Ràdio" Jordi Basté, director d'"El món a RAC1" Salvador Cardús, professor del Departament de Sociologia de la UAB Adolf Tobeña, catedràtic del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB

 • Àgora - 26/03/2012 "L'estat del català a les Illes Balears i al País Valencià"/"Rèquiem per les caixes catalanes"
  Veure vídeo

  Àgora - 26/03/2012 "L'estat del català a les Illes Balears i al País Valencià"/"Rèquiem per les caixes catalanes"

  "L'estat del català a les Illes Balears i al País Valencià" amb Maria Isabel Cerdó i Vicent Moreno i "Rèquiem per les caixes catalanes" amb Francesc Cabana i Carles Sudrià Xavier Bosch parla de la llengua, del català fora de Catalunya. Després de la manifestació de diumenge a Palma amb el lema "sí per la nostra llengua", i de les reivindicacions del País Valencià per promoure des de l'escola l'ús del valencià, analitzarem la salut de la llengua a les Illes Balears i a València. Convidats: Maria Isabel Cerdó, vicepresidenta de l'Obra Cultural Balear. Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana. També a "Àgora" parlarem de la desaparició, en només dos anys, de les caixes d'estalvi catalanes. Convidats: Francesc Cabana, advocat i historiador de l'economia. Carles Sudrià, catedràtic d'Història Econòmica de la Universitat de Barcelona.

 • Àgora - 05/03/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 05/03/2012

  Entrevista a Joaquín Almunia, vicepresident de la Comissió Europea i comissari de la Competència i "Eleccions a Rússia: el retorn de Putin" amb Llibert Ferri A "Àgora", parlarem d'Europa i de la crisi econòmica amb el vicepresident de la Comissió Europea en matèria de competència, el socialista Joaquín Almunia. Xavier Bosch també parlarà de les eleccions presidencials a Rússia amb el periodista i excorresponsal de TV3 Llibert Ferri, amb qui analitzarà el retorn de Vladímir Putin a la primera línia política, si és que mai n'havia marxat.

 • 23-F, el problema català trenta anys després
  Veure vídeo

  23-F, el problema català trenta anys després

  Analitzem les conseqüències que ha tingut per Catalunya el cop d'estat del 23-F ara que se'n compleixen 30 anys. En parlem amb l'exdiputat Josep Maria Cullell, el catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo i el catedràtic d'Història de Catalunya Jaume Sobrequés.

 • Joventuts polítiques
  Veure vídeo

  Joventuts polítiques

  El programa obre temporada amb un debat centrat en les eleccions del 28-N amb les joventuts dels sis partits polítics amb representació parlamentària a Catalunya. Hi participen Javier López, primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC); Gerard Figueras, president de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC); Gemma Lago, candidata de la Joventut d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC); José Antonio Coto, president de Noves Generacions (NG) a Catalunya; Janet Sanz, coordinadora i candidata de Joves d'Esquerra Verda (JEV), i Albert Roig, candidat de Ciutadans.

 • "El trencaclosques català" + "Hipocretines. Per què no podem deixar de fumar?"
  Veure vídeo

  "El trencaclosques català" + "Hipocretines. Per què no podem deixar de fumar?"

  Reordenació territorial i Llei de Vegueries amb els quatre presidents de les Diputacions catalanes

Anar al contingut