Teatre social Femarec

Teatre social Femarec

FEMAREC. Actuar per integrar els malalts mentals.
"Tens 19 anys i et diuen que tens una malaltia mental. És duríssim, s'acaba tot. Quan faig teatre i en parlo, d'això, em sento útil." (Ariadna, treballadora de Femarec).
L'associació Femarec treballa amb persones de 18 a 45 anys amb diferents nivells de discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Els seus projectes es dediquen, sobretot, a la integració laboral d'aquests col·lectius amb necessitats especials. Des de fa més de deu anys, Glòria Rognoni, exmembre d'Els Joglars, dirigeix un taller teatral que es concreta sempre en una estrena teatral. La de l'any passat es va fer al Teatre Victòria.
En el teatre, el nivell cognitiu no és el més important. A vegades és més necessari explorar les capacitats emocionals dels actors. Per això Glòria Rognoni basa el guió de l'obra anual en les improvisacions dels alumnes durant el curs. Ella mateixa reconeix que manté una relació molt estreta amb els actors, ja que es considera també discapacitada pel fet d'anar en cadira de rodes.
A través de la seva mirada i de la pràctica teatral, ens descobrirà com és el món interior dels seus actors i els veurem expressar-lo amb les eines de l'art.
Tots ells gaudiran de la lliçó magistral de Toni Albà en un assaig divertit de la seva nova estrena.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3