Acció Política - 25/02/2017

"Acció Política" es fixa aquesta setmana en el full de ruta del Pacte Nacional pel Referèndum que aquesta setmana ha engegat una campanya d'adhesions al manifest per reclamar un referèndum pactat amb l'estat. El programa conversa amb el coordinador del pacte, Joan Ignasi Elena. Entre altres qüestions, aborda la judicialització de la política i el diàleg amb el govern espanyol.
Aquesta setmana "Acció política" es fixa en una iniciativa al Parlament per pal·liar el malbaratament d'aliments. Es calcula que actualment es llença un 20% del que en realitat es necessita per menjar. Parlem amb Raül Moreno un dels diputats que impulsa la iniciativa i amb una de les entitats que lluita contra aquest malbaratament.
El programa parla també de filosofia, una matèria en hores baixes, però que s'ha posat d'actualitat arran de la sèrie Merlí de TV3. Un grup d'intel·lectuals s'han posat d'acord per reclamar la continuïtat de l'assignatura en el currículum docent català. Tots ells creuen que la filosofia ajuda a pensar i això en política també és un aspecte essencial.
Per acabar, en l'espai "La política des de fora", l'escriptora Lolita Bosc, que ha viscut molts anys a Mèxic, ens parla de la seva visió de la política.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3