TOTS ELS PROGRAMES

 • A Aragó
  Veure vídeo

  A Aragó

  Aragó, amb els Pirineus centrals al nord i el sistema Ibèric al sud, és una regió predominantment agrícola. Sonia Peralta ha adaptat el seu hort a un sistema de permacultura i ara conrea fruita i verdura ecològica. La ven directament a petits comerciants com l'Araceli, una apassionada de la cuina, que també creu en una manera sostenible de treballar la terra.

 • A Escània
  Veure vídeo

  A Escània

  Escània és la regió més al sud de Suècia. En direcció al mar Bàltic s'estén una platja de sorra d'uns 40 quilòmetres de llarg, coneguda com la costa de les anguiles. Hånsa Olofsson és un dels últims pescadors d'aquesta varietat de peix, que es prepara de moltes maneres diferents: fumada, fregida o estofada, entre d'altres.

 • Al Harz
  Veure vídeo

  Al Harz

  El Harz, un massís muntanyós al nord d'Alemanya, compta amb el cim més alt d'aquesta part del país, el Brocken. Pels prats de la regió pastura una raça bovina autòctona, que gairebé va desaparèixer per ser menys productiva que les altres: la raça vermella del Harz. Uwe Thielecke en va començar a criar com a hobby i ara té una gran explotació ramadera.

 • A l'illa de Ré
  Veure vídeo

  A l'illa de Ré

  L'illa de Ré està situada davant de La Rochelle, a la costa atlàntica francesa. El microclima de què gaudeix propicia la formació de sal, o "or blanc". La Maud i en James exploten unes salines i miren d'ampliar constantment l'oferta amb productes exòtics, tot assaborint plats locals i de creació pròpia com ara els musclos amb "créme fraîche", les gambes amb crema de caramel o el pollastre a la sal.

 • A l'Umbria
  Veure vídeo

  A l'Umbria

  En Michele, en Matteo i en Nicholas són tres amics que estan a punt d'examinar-se per a la selectivitat. Estudien a l'institut agrícola de Todi, una petita població de la regió italiana de l'Úmbria. Allà aprenen a tractar amb els productes locals i a casa, amb la tia Anna, a cuinar especialitats umbres com el tudó a l'ast, la pasta de tòfona i la "torta al testo", una mena de pizza sense sal, com tot el pa d'aquesta regió.

 • Al Burgenland
  Veure vídeo

  Al Burgenland

  Al pic de l'estiu, a la regió austríaca del Burgenland, tot gira al voltant del tomàquet. La Margarethe i l'Annette són dues apassionades de les varietats rares i antigues d'aquest fruit, i fan els possibles per conservar-les. Entre les dues es distribueixen el treball: reproduir llavors, assecar tomàquets, fer-ne salsa natural i finalment gaudir-ne, amb una crema de nous ben especial.

 • A Yorskshire
  Veure vídeo

  A Yorskshire

  La família Mellor es dedica al conreu d'ordi i a l'elaboració de cervesa a la regió anglesa de Yorkshire. Tant la granja com la fàbrica han adoptat un enfocament sostenible per aprofitar tots els recursos. La mare, Gill, a banda d'una experta jardinera és també una cuinera de primera i prepara sopes delicioses, trenes de carn, chutney i pastissos de tota mena.

 • A la Gascunya
  Veure vídeo

  A la Gascunya

  Al nord de la Gasconya francesa, al departament de les Landes, es troba la regió de la Chalossa, coneguda per les seves vaques de carn excepcional. Amb elles es cuina el "daube" gascó, un estofat de carn adobada. El bestiar boví protagonitza també una de les manifestacions culturals més destacades, les ¿course landaise", unes corrides on els toreros han d'evitar l'envestida dels animals amb salts acrobàtics i esquivades artístiques.

 • A Rodes
  Veure vídeo

  A Rodes

  Pasqua a Rodes és sinònim de festa grossa: tothom torna a casa per celebrar amb familiars i amics que l'època de penitència, la Quaresma, ja s'ha acabat. El Diumenge de Resurrecció, la família Polichronis organitza un concurs del plat típic d'aquestes dates, el "rifiki", és a dir, cabrit farcit d'arròs i cuit al forn en una cassola especial.

 • Al Jura suís
  Veure vídeo

  Al Jura suís

  Entre França i Suïssa hi ha la serralada del Jura. Aquí hi creix el donzell, una planta de la qual s'elabora absenta des de fa més de dos-cents anys. Durant un temps, la producció d'absenta va estar prohibida, però Francis Martin en va seguir destil·lant i finalment va poder obrir la seva pròpia destil·leria. Ara el seu fill Philippe li ha agafat el relleu. A banda de beure's, l'absenta també s'utilitza a la cuina, per preparar suflés, llonganisses i truites de riu.

 • Al Trentino-Südtirol
  Veure vídeo

  Al Trentino-Südtirol

  El Trentino-Südtirol és una regió muntanyosa del nord d'Itàlia poblada amb arbres la fusta dels quals serveix per fer instruments de primera qualitat. Luca Primon és lutier i a banda d'ensenyar a escollir la millor fusta als seus alumnes, els acosta a la cuina tradicional de la regió amb plats com "tonco del pontesel", "carne salada", polenta i "trota in saor".

 • Al sud de Dalmàcia
  Veure vídeo

  Al sud de Dalmàcia

  L'illa de Mljet es troba al sud de Dalmàcia, a pocs quilòmetres de Dubrovnik, i és una de les joies pendents de descobrir a Croàcia. La cuina local es construeix sobre una base de peix i marisc. L'Ivo Sršen viu al bell mig del parc nacional de l'illa i té un projecte comercial entre mans: donar a conèixer un dels productes més destacats de l'illa, la flor de sal.A taula a al sud de Dalmàcia

 • Al País d'Auge
  Veure vídeo

  Al País d'Auge

  El País d'Auge és una regió agrícola al nord-oest de França. Aquí, la família Julien es dedica a la producció de poma i llet, dos dels elements predominants de la cuina local. La regió és famosa pels seus formatges deliciosos, com el camembert i el pont l'évêque, però també per la sidra i el calvados, que no falten a cap recepta.

 • Al Jura de Suàbia
  Veure vídeo

  Al Jura de Suàbia

  Franz Häußler es dedica a l'agricultura ecològica a la regió del Jura del Suàbia, al sud d'Alemanya. Hi cultiva una varietat de llentia típica de la regió que forma part del plat nacional suabi: spätzle amb llenties. Durant anys el conreu d'aquest llegum va desaparèixer de la zona, però gràcies a la seva recuperació els agricultors locals han pogut retornar a aquestes terres el cultiu original. La família Häußler fa servir aquestes llenties en un ventall ampli de plats: des d'uns farcellets de pasta fins a pastissos dolços.

 • A Elba
  Veure vídeo

  A Elba

  En Francesco Porro viu a Elba amb la seva dona i la seva petita filla. Entre tots volen organitzar un sopar musical amb les millors receptes tradicionals de l'illa: "polpo alla cacciatora", "panzarella", sopa d'ou, truita de cosconilla i figues amb mel. A cada plat se li assigna una cançó, interpretada pel propi Francesco i la seva professora de cant.