TOTS ELS PROGRAMES

 • Innovant
  Veure vídeo

  Innovant

  Innovar o morir. Aquest podria ser una miqueta el lema de les tres dones protagonistes d'aquest capítol. Productes alternatius i sistemes de producció molt sofisticats són alguns dels recursos que han utilitzat per poder seguir competint en un món de pagès cada dia més globalitzat.

 • Aprenents
  Veure vídeo

  Aprenents

  Té futur la pagesia catalana? En aquest capítol seguirem de prop tres noies molt joves que volen incorporar-se decididament al món laboral de pagès. Les seves aspiracions i projectes són molt diferents, però les tres aposten per un món, el de pagès, que no està de moda entre els joves. Laia Torrent estudia a l'Escola de Capacitació Agrària de Solsona, Mercè López estudia viticultura i enologia a l'Escola Mercè Rossell i Domènech de l'INCAVI i Gemma Barrobés.

 • A casa l'àvia
  Veure vídeo

  A casa l'àvia

  Tres dones d'edat avançada fan un balanç de la seva vida. Segueixen aixecant-se quan surt el sol per fer el que sempre han fet: treballar de pagès. Recorden amb nostalgia el passat, però és més confortable el present. Maria Rosa Camprubí es va casar amb l'hereu de la Casa Llimós i ha dedicat la seva vida a la casa, el marit i els fills. Engràcia Punset viu a Sant Joan les Fonts amb el seu fill, la jove i dos néts. Maria Costa viu amb el seu marit, el seu fill, la jove i dos nétes.

 • L'amor a pagès
  Veure vídeo

  L'amor a pagès

  L'amor no entén ni d'edats, ni de fronteres. Les tres dones d'aquest capítol es van enamorar un dia d'un pagès i la seva vida va canviar per sempre. Treballen de sol a sol amb els seus marits, compartint alegries i penes. Elsa Marques va néixer al Brasil. Fa set anys va arribar a Barcelona per treballar al restaurant del germà d'en Manel, que després seria el seu marit. Mercedes Núñez va deixar la República Dominicana per començar una nova vida a Catalunya.

 • Al capdavant de l'explotació
  Veure vídeo

  Al capdavant de l'explotació

  Què vol dir ser titular d'una explotació agrària? En aquest capítol veurem tres dones que defensen amb ungles i dents la seva propietat agrícola. No escatimen esforços per intentar aconseguir el millor producte. Maria Rovira treballa a les terres que va heretar del seu pare, a la Fortesa; Maria Manent es dedica a la producció integrada de porcs a Navès, i Alba Casas és una apassionada de la vida. Tot ho fa amb una vitalitat i dedicació extraordinària.

 • Mar endins
  Veure vídeo

  Mar endins

  Avui s'ha fet un petit homenatge a les dones que treuen el fruit de la mar, com d'altres ho fan de la terra. Les tres protagonistes barregen treball i vida personal, sentint verdadera passió pel Mediterrani. Montserrat Xifra de L'Escala (Alt Empordà), ha estat peixatera tota la vida. La Maribel Cera Chillida de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) porta la pesca a la sang i la Gemma González de Roses (Alt Empordà) ha complert el seu somni: viure i treballar al mar.

 • Empresàries
  Veure vídeo

  Empresàries

  En aquest capítol coneixerem l'esperit emprenador i visionari de tres dones que viuen a pagès. Estimen el món rural i hi van buscar la manera de guanyar-se la vida. Aixecar el seu negoci no ha estat fàcil: molts nos i moltes factures a pagar. Coneixerem Maria Àngels Rial, de Cardona (Bages); Eva Tarragona, de Saurí (Pallars Sobirà), i Carme Perelló, de la Bisbal de Falset (Priorat).

 • El bosc
  Veure vídeo

  El bosc

  En aquest capítol coneixerem l'estimació que tenen tres dones per la natura. El bosc és la seva segona casa i pot significar, per elles, estudi, esforç o inspiració. No els deixen indiferents ni els arbres, ni els animals, ni els bolets de tardor. Marta Casas, de la Roca del Vallès (Vallès Oriental); Josefina Vilajosana, de Montmajor (Berguedà), i Lídia Freixas, d'Arenys de Munt (Maresme).

 • Urbanes al camp
  Veure vídeo

  Urbanes al camp

  Les protagonistes són tres dones nascudes i criades a la gran ciutat que un dia es troben vivint i treballant a pagès. Per elles, el pas de la ciutat al camp va ser tota una experiència de vida. Tot era nou: la família del marit, les bèsties, les tradicions, el lloc...

 • Muntanya amunt
  Veure vídeo

  Muntanya amunt

  Sota aquest títol trobem tres dones que viuen a l'alta muntanya. Carla Belmonte, té 22 anys. Un dia va deixar el seu poble, Cardona, per anar a fer realitat el seu somni: ser pastora. Elena Vilana, ella i la seva família són els únics habitants que queden a Castellnou d'Avellanos (Pallars Jussà); un poblet situat a 1.500 m d'altura. Carme Castany i el seu marit van apostar pel món rural per donar una sèrie de valors als seus tres fills petits.

 • Tradició
  Veure vídeo

  Tradició

  El programa segueix les passes a tres dones que treballen amb allò que feien els seus avantpassats. Se senten hereves d'una forma de vida que no volen que es perdi. El futur del món que coneixen és incert, però són optimistes. Montserrat Molla, enginyera en tècnica agrícola i enòloga, es vol dedicar al món de la vinya, com la seva mare i la seva àvia. Marisol Ardit conserva i treballa els camps d'arròs dels seus avantpassats.