Els jocs de Putin

Els jocs de Putin

Un reportatge que evidencia la corrupció que s'amaga darrere dels Jocs Olímpics d'hivern, que se celebren del 7 al 23 de febrer a Rússia. Dirigit per Aleksandr Gentelev.

La ciutat russa de Sotxi, a la "riviera" de Rússia, és una destinació de vacances tradicional per als russos rics i poderosos. També va ser triada per ser la seu dels Jocs Olímpics d'hivern del 2014, organitzats pel Comitè Olímpic Internacional. Va ser una elecció estranya. Quan el COI va prendre la decisió, no hi havia cap mena d'instal·lació per fer uns Jocs a Sotxi. Aquest "60 minuts" exposa el qüestionament de la candidatura de Sotxi i fa el seguiment de la construcció d'un complex hivernal artificial en un entorn subtropical. A mesura que s'acosten els Jocs Olímpics d'hivern, creix la controvèrsia.

Els Jocs Olímpics d'hivern del 2014 a Sotxi, Rússia, seran els primers que es faran en un complex subtropical. Els Jocs més cars de la història trenquen tots els rècords pel que fa a la corrupció i la megalomania. L'administració de Putin té tothom a la seva disposició, des d'oligarques fins a gent corrent que ha de pagar la factura olímpica. Tant els poderosos com els més febles parlen en aquest documental d'investigació, que revela la història oculta darrere dels "jocs de Putin". El crític amb el govern Garri Kaspàrov diu que la propaganda olímpica de Putin amaga realment un procés accelerat de privatització de la terra a Sotxi. Molts habitants han hagut de donar pas a hotels, pistes de salts d'esquí i un gran port, que posteriorment van ser arrossegats per les tempestes i les esllavissades de terra, ja que la Vila Olímpica es va construir sobre un pantà a la regió més calenta de Rússia. En gran mesura, la història d'aquests Jocs Olímpics perjudicials per al medi ambient amaga una gran malversació de diners. La carretera de 45 quilòmetres que condueix a la Vila Olímpica va ser tan cara que bé podria haver estat pavimentada amb or o caviar negre.

Informació d'interèsDisponible fins al 02/03/2014 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3