Zona de descàrregues
INSEREIXCopia aquest codi per afegir-lo a la teva pàgina:
Baixar música i pel·lícules d'internet sense pagar és delicte? Les descàrregues gratuïtes, beneficien o perjudiquen els artistes? El Ministeri de Cultura tancarà pàgines d'enllaços d'Internet? Se'n perseguirà els usuaris?
Diàriament, a tot el món, milions de persones es baixen gratuïtament pel·lícules i música d'internet. Pels usuaris es tracta d'una manera de compartir entre particulars sense ànim de lucre; però, per la indústria cultural, es tracta d'un robatori que provoca enormes pèrdues econòmiques i destrucció de llocs de treball.
L'aprovació d'aquesta norma, coneguda a la xarxa com a llei Sinde, ha motivat una onada de protestes entre els internautes, amb múltiples iniciatives dins i fora d'internet. Els internautes consideren que aquesta mesura trenca amb la neutralitat de la xarxa, una de les premisses bàsiques d'internet, i que constitueix un perillós precedent per limitar la llibertat a la xarxa.
Però no tots els artistes estan a favor de limitar les descàrregues gratuïtes: de fet hi ha grups de música i fins i tot discogràfiques que han optat per deixar baixar les seves obres lliurement, perquè consideren que són una bona fórmula de promoció o que beneficia les seves vendes.
El programa "30 Minuts" s'interna en el món de les descàrregues d'internet i ho analitza amb tots els seus protagonistes.
En el reportatge participen, entre altres, el grup Els Amics de les Arts; el còmic Leo Bassi; els presidents de les divisions espanyoles de Sony, Carlos López, Universal Fabrice Benoît, i EMI, Simone Bosé; els representants de les associacions que lluiten contra les descàrregues, Promusicae, Antonio Guisasola, FAP, José Manuel Tourné, Coalició de creadors, Joan Navarro i coneguts internautes com Simona Levi, Enrique Dans, David Bravo, Javier de la Cueva, Carlos Sánchez Almeida o Pablo Soto.