Wikirebels

La televisió sueca SVT ha treballat durant mesos seguint la història de Wikileaks i el seu fundador, Julian Assange. El resultat és un extraordinari documental titulat Wikirebels que el programa 30 minuts oferirà en un programa especial que durarà una hora.

La televisió sueca SVT ha treballat durant mesos seguint la història de Wikileaks i el seu fundador, Julian Assange. El resultat és un extraordinari documental titulat "Wikirebels" que el programa 30 minuts oferirà en un programa especial que durarà una hora.

"Wikirebels" conté seqüències i materials inèdits d'un gran valor. Ens dóna una visió des de dins de la peripècia de la gent que hi ha darrere de Wikileaks: com treballen, on allotjen el seu material, com és la seva vida quotidiana -nòmada i misteriosa-. Però va molt més enllà de tot això. Amb el fil conductor cronològic del naixement i l'expansió de Wikileaks, que va paralel·la a la vida de Julian Assange, el documental fa una profunda reflexió sobre la transparència en els afers públics, el dret a saber dels ciutadans, la llibertat d'expressió i els límits que tot això ha tenir en aquest món complex i insegur.

"Wikirebels" ens mostra la evolució personal d'Assange i els canvis -de vegades traumàtics- que hi ha hagut en l'organització que va crear. Podem veure com passen del seu idealisme inicial a l'explosió de popularitat que van experimentar quan van fer públic el vídeo del metrallament, per part d'un helicòpter americà, d'un equip de televisió a Bagdad. Finalment, assistim al gran salt que van significar les filtracions massives de material de la guerra de l'Afganistan i del Departament d'Estat dels Estats Units. I, per acabar-ho d'adobar, les acusacions contra Julian Assange.
Informació d'interèsDisponible fins al 11/12/2013 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3