Violada i condemnada

Violada i condemnada

A l'Índia, la policia registra cada 22 minuts una agressió sexual contra una dona. El rebuig familiar i social, amb la complicitat oficial, condemna la víctima una segona vegada.

    A l'Índia, la policia registra cada 22 minuts una agressió sexual contra una dona. El rebuig familiar i social, amb la complicitat oficial, condemna la víctima una segona vegada.

    Les estadístiques oficials reflecteixen la violència amb què alguns homes tracten les dones a l'Índia: la policia registra una agressió sexual cada 22 minuts. Per què es cometen tantes violancions en un país considerat més aviat segur? Què fa l'administració per contenir aquest fenomen? Quins aspectes de la societat índia revelen aquesta agressivitat? El reportatge "Violada i condemnada", una producció francesa de David Logan i Surabhi Tandon, intenta respondre a aquestes preguntes.

    A l'Índia, les dones que pateixen una violació són víctimes, després, d'una segona i un tercera condemnes: pateixen el rebuig familiar i el social, i difícilment poden refer la seva vida. No les vol ningú.

    Fa dos anys i mig, la violació en grup en un autobús públic de Nova Delhi d'una estudiant de 23 anys, que va acabar amb la seva mort, va indignar i commoure no només l'Índia, sinó també tota la comunitat internacional. Va recaure sobre els agressors la pena màxima. A la capital es va establir una unitat policial formada per dones que vigila els espais públics. Però és una mesura tímida, incapaç de frenar l'autèntica epidèmia de les violacions en grup o individuals.

    "Violada i condemnada" retrata la situació fora de la capital, encara més greu, i denuncia la complicitat de la policia i de la justícia amb els agressors. A moltes regions del país encara funciona la justícia impartida per una espècie de "consell de savis" que no només tendeixen a exculpar l'home i estigmatitzar la dona violada, sinó que, a més, converteixen el mateix delicte, la violació, en una manera d'administrar justícia. Els autors del reportatge arriben a entrevistar un violador que explica davant la càmera, amb tota tranquil·litat i impunitat, les raons del seu delicte.
Informació d'interèsDisponible fins al 06/04/2015 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3