Un de cada quatre

Els últims anys, entitats com Unicef o Càritas han alertat que entre el 25 i el 30 per cent dels nens estan en risc de pobresa. 

Un de cada quatre nens és pobre a Espanya.
Els últims anys, entitats com Unicef o Càritas han alertat que entre el 25 i el 30 per cent dels nens estan en risc de pobresa. Els recursos que les administracions diuen que hi posen no han aconseguit capgirar la situació. Què està passant?
Aquest diumenge, el 30 minuts analitza aquest problema des d'alguns dels barris de Barcelona que més estan patint el problema: Verdum, Baró de Viver, el Carmel... Hem seguit de prop famílies que van amb els seus fills a buscar aliments, a demanar al treballador social que els pagui un rebut o a suplicar a l'escola que el nen es pugui quedar a dinar, perquè els pares no poden pagar la part de l'import que no està becat. Anar trampejant i viure de les ajudes socials s'ha convertit en la quotidianitat per a moltes famílies de classe mitjana i baixa que havien viscut el miratge de sortir-se'n. En pocs anys, hem retrocedit dècades. Aquesta situació, més greu quan més fills té la família i en famílies monoparentals, la pateixen especialment els nens.
El 30 minuts també segueix la lluita diària de les entitats socials per parar el cop amb molta voluntat i pocs recursos. I visualitza com aquesta situació és una càrrega per al futur de la societat a través dels esforços d'un centre juvenil que treballa amb adolescents i joves de famílies necessitades que han estat expulsats dels instituts, amb  comportaments asocials o amb problemes de salut mental.
Hem volgut que els nens i adolescents que participen en el reportatge, protagonistes d'aquestes xifres de pobresa infantil, ho facin obertament, amb normalitat, explicant la seva situació sense avergonyir-se'n.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3