Sagrada Família: compte enrere

El reportatge descobreix les innovadores tècniques constructives que permetran acabar la Sagrada Família al 2026 i presenta per primera vegada a la història, una filmació d'Antoni Gaudí feta un any abans de la seva mort.

L'afirmació "la Sagrada Família no s'acabarà mai", aviat deixarà de tenir sentit. Els responsables de la construcció d'aquest temple expiatori ja han posat data a l'acabament de la part arquitectònica de la basílica: serà l'any 2026, coincidint amb el centenari de la mort d'Antoni Gaudí. En el reportatge "Sagrada Família: compte enrere" coneixerem les innovadores tècniques constructives que permetran accelerar –d'una manera fins fa poc impensable– el ritme de les obres per poder assolir aquest objectiu.

Amb un gran desplegament audiovisual les càmeres de "30 minuts" han filmat tots els processos pels quals passa una pedra des que s'extreu de la pedrera fins que es col·loca en una de les torres. Hem entrevistat alguns de la vintena d'arquitectes responsables de l'obra, desvelarem quin reputat escultor està dissenyant els pinacles de les torres dels evangelistes i entrarem al magatzem on hi ha els més de 20.000 fragments de les maquetes originals de Gaudí que van quedar malmeses durant la guerra civil. També sentirem les reflexions de Joan Vila-Grau, el dissenyador dels vitralls de l'església, que han emocionat milions de visitants, i descobrirem quin projecte tenia pensat Gaudí per a les campanes del temple.

El reportatge també fa un repàs a les diferents vicissituds i polèmiques que històricament han envoltat la construcció de la Sagrada Família, així com els problemes de convivència amb els veïns que el seu atractiu turístic comporta.

Els espectadors de "Sagrada Família: compte enrere" tindran una sorpresa molt rellevant: unes imatges inèdites d'Antoni Gaudí filmades l'any 1925 en un casament al monestir de Montserrat. Per primera vegada a la història podrem veure el genial arquitecte en unes imatges en moviment. Una primícia mundial.

Un reportatge de: 
Roser Oliver i Carles Señalada

Imatge: 
Enric Miró

Producció:
Jessica Montaner

Documentació: 
Montse Fortino

Muntatge musical: 
David Bustamante

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3