Rescat a l'esquí

Rescat a l'esquí

Aquesta temporada començava amb una mala notícia per als aficionats a la neu. Dues de les estacions catalanes d'esquí alpí podien no obrir.

Aquesta temporada començava amb una mala notícia per als aficionats a la neu. Dues de les estacions catalanes d'esquí alpí podien no obrir. A Vallter2000 i Boí Taüll no els sortien els números, i la mala temporada de l'hivern passat les va acabar d'enfonsar. Vallter2000 ha acabat en mans de Ferrocarrils de la Generalitat, i s'ha convertit en la cinquena estació sota control públic. Boí Taüll ha sortit del concurs de creditors amb refinançament de la mateixa empresa propietària, la constructora Nozar, també en concurs de creditors.
 
El "30 minuts" s'ha desplaçat a la vall de Camprodon i a la Vall de Boí per intentar explicar les raons de la crisi i com les economies de totes dues valls depenen del turisme de l'esquí. És viable el negoci de l'esquí? És lícit rescatar negocis privats amb diners públics? Podem deixar caure un sector del qual depèn l'economia del Pirineu? S'ha d'apostar per un altre model?
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3