Martínez: la fi d'un malson

Repàs del procés judicial de Joaquín José Martínez, que acabava de ser absolt a Tampa (Florida, EUA) d'una doble acusació d'assassinat que l'havia mantingut durant anys al corredor de la mort. La primera part del programa resumeix el judici en què el van absoldre i inclou entrevistes exclusives amb el seu pare, amb l'advocat defensor i amb el mateix Joaquín José, realitzades després de l'alliberament, i una entrevista amb el jutge que va presidir els dos judicis, tant el que va acabar amb la condemna a mort com el que va culminar amb l'absolució. També s'ofereix una àmplia crònica dels esdeveniments de l'última setmana i de tota la peripècia judicial i humana de la família Martínez. La segona part resumeix el reportatge emès en el "30 minuts" al gener del 1998 en què s'analitzava el cas de Joaquín José Martínez.

El progama "30 minuts" oferirà aquest dissabte una edició especial sobre el cas de Joaquín José Martínez que acaba de ser absolt a Tampa d'una doble acusació d'assassinat que l'ha mantingut durant anys al corredor de la mort. Aquesta emissió es fa el mateix dia en qué Joaquín José Martínez té previst arribar a Espanya. En les seves primeres declaracions tant Joaquín José com la seva familia han subratllat el paper que han tingut els mitjans de comunicació en la revisió del cas el seu fill. Ha estat precisament a Catalunya on l'atenció pública del cas ha aixecat un considerable moviment de solidaritat moral i econòmica, que ha permès a la família aconseguir els diners per pagar una bona defensa.

El programa tindrà dues parts. En la primera es farà un resum del judici en què ha estat absolt amb entrevistes exclusives amb el pare, l'advocat defensor i el mateix Joaquín José realitzades després de l'alliberament. Es tracta d'una amplia crònica dels esdeveniments d'aquesta darrera setmana i d'un balanç de tota la peripècia judicial i humana de la familia Martínez. També s'hi inclou una entrevista amb el jutge que ha presidit els dos judicis, tant el que va acabar amb la condemna a mort com el que ha culminat amb la declaració de "no culpable".

En la segona part s'oferira un resum del reportatge emès en el "30 minuts" el gener del 98 on s'analitzava el cas i es posava de manifest la manca de proves concretes en que s'havia basat l'acusació i la sentència. En aquell reportatge s'entrevistava el fiscal, el detectiu que va dirigir la investigació, el fiscal i la ex dona de Martínez, Sloane. Precisament, les declaracions de Sloane al "30 minuts" en què deia que la seves declaracions inculpatòries les havia fet empesa per la gelosia, van servir perquè el fiscal renuncies a presentar el seu testimoni en aquest segon judici.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3