L'Infiltrat

Contingut per majors de 13 anys

Un document excepcional: el relat d'un periodista que s'infiltra en una cèl.lula jihadista que vol atemptar a França.

Amb França encara en estat de xoc pels atemptats terroristes a la sala Bataclan, a les terrasses de París - ara farà un any - i a Niça, 30 Minuts ofereix un document excepcional, enormement arriscat per a l'autor, i de gran valor: el testimoni filmat d'un periodista de religió musulmana, òbviament anònim, que aconsegueix introduir-se en una cèl.lula islamista que vol atemptar a París.

L'objectiu: tractar d'explicar des de dins què pensen, que senten i com actuen aquells que han acumulat una dosi d'odi tan elevat que els empeny a buscar la manera de provocar víctimes civils, quantes més millor. Un reportatge realitzat durant l'atemptat contra la sala Bataclan i les terrasses de París per una altra cèl.lula jihadista, d'inspiració i connexions d'elements basats a Bèlgica, i abans de la massacre de Niça.

"Als musulmans que s'han quedat enrere. Fins quan dormireu?" interpel.la un dels jihadistes als musulmans que no segueixen les seves tesis.

"Per mi els de Daesh no tan sols són uns assassins. Els considero culpables d'haver pervertit l'islam pacífic del meu pare, culpables de les mirades de desconfiança que rebo al metro." diu el periodista autor del reportatge.

I continua: "Els primers simpatitzants de Daesh, no els vaig anar a buscar a les mesquites, sinó a Facebook. Em vaig inventar un perfil. Vaig haver de tenir en compte uns quants detalls. Els lleons que rugeixen els agraden molt; i també els fotomuntatges que representen la fi del món, l'última batalla entre els jihadistes i els americans en un poble de Síria. Entro en uns quants grups de Facebook que fan apologia de l'Estat Islàmic. Un és aquest. És en francès i ho diu ben clar: "Un llibre que guia i una espasa que socorre". Aviat em responen desenes d'amics. Entre ells hi ha un jove que és més actiu que els altres. Es fa dir Abu Ossama, en homenatge a Bin Laden. Em convida a fer servir una aplicació de missatgeria que jo no coneixia: Telegram."

El reporter, armat amb una càmera minúscula, va trobant-se amb els membres d'una cèl.lula que espera rebre instruccions. I són aquestes: "Es pot triar un lloc on hi hagi molta gent: locals nocturns de París o un cabaret, llocs de perversió freqüentats per infidels fastigosos. Caldria un o dos kamikazes a l'interior. Quan sigui dins, que s'esperi que estigui ben ple i que passi a l'acció. Llavors, els germans que estiguin armats a fora mataran la resta de la carn impura i s'amagaran fins que arribi la policia i els militars. Llavors caldran dos kamikazes armats i disparem a mort, germans."

Per raons de seguretat, el reportatge està firmat amb noms falsos:

Informació d'interèsDisponible fins al 28/02/2018 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3