IRAN, LA GENERACIÓ K

Diumenge, 14 de juny, dos dies després de la celebració de les eleccions presidencials a l'Iran, el programa "30 Minuts" abordarà la situació al país. Khomeini i Khamenei són els dos líders espirituals que han vetllat pels principis de la República Islàmica de l'Iran. La van fundar els clergues xiïtes fa just tres dècades, després d'una revolució que la majoria del país no recorda. És la generació K, els menors de 30 anys. Per alguns d'ells és un mite; per altres, un esdeveniment superat. Les eleccions del dia 12 en seran un baròmetre.

La societat iraniana, els joves i sobretot les joves de les ciutats estan molt al davant d'un règim que manté equilibris difícils. Entre reformistes i conservadors. Entre democràcia i teocràcia. Entre càrrecs electes i el poder del clergat. Entre una gent que li agraeix l'ordre i l'orgull nacional recuperats després del xa i d'altres que el volen canviar.

Les eleccions estan obertes, però només entre candidats prèviament passats pel sedàs del règim. Democràcia, però massa imperfecte.

Un equip del programa ha recorregut diversos escenaris on està esclatant la nova societat iraniana, que tensa la corda amb el règim teocràtic fins on pot. Una societat que vol superar l'actual tensió nuclear amb la comunitat internacional, per considerar-la estèril, i que vol dedicar les màximes energies a l'evolució democràtica i social del seu país.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3