Indignats

Amb la Puerta del Sol, a Madrid, i la plaça Catalunya, a Barcelona, com a punts neuràlgics de la indignació ciutadana, seguim el relat de la protesta amb diversos protagonistes.

Amb la Puerta del Sol, a Madrid, i la plaça Catalunya, a Barcelona, com a punts neuràlgics de la indignació ciutadana, seguim el relat de la protesta amb diversos protagonistes

"30 Minuts" aborda un document d'urgència sobre la descàrrega elèctrica en forma de protesta que ha recorregut no només Madrid i Barcelona, sinó també moltes altres ciutats i pobles de Catalunya i de tot l'estat. Una amalgama de moviments socials, d'iniciatives de tot tipus, de propostes, de debats polítics, amb la concurrència sobretot dels joves, però també de ciutadans de qualsevol edat i condició. Un moviment espontani, activat des de les xarxes socials, que vol expressar no tant l'articulació d'un discurs acabat, d'un programa cohesionat, sinó la indignació pel marasme econòmic del país i per un sistema de representació política que consideren captiu i caduc.

Un equip ha seguit els esdeveniments a Madrid. Recull les iniciatives i inquietuds d'un grup de professors de Ciències Polítiques molt implicats en la protesta. També a joves que han decidit continuar els seus estudis a l'estranger i, eventualment, trobar-hi feina donades les enormes dificultats de desenvolupar-se professionalment aquí. I a Julio Alonso, un dels artífexs de la propagació de la protesta a les xarxes socials, situat també a l'origen d'altres iniciatives a Twitter i a Facebook.

Un altre equip, des de Barcelona, recull el testimoni d'Esther Vives, especialista en moviments socials i activista. També el del jove Raúl, llicenciat en Econòmiques, amb diversos màsters i cinc idiomes, abocat a les feines esporàdiques i temporals, desesperançat. Partícip de les concentracions a la plaça Catalunya, aconsegueix fer la seva proposta a l'assemblea dels concentrats. La càmera segueix també Juani Leo, una dona veïna de la Verneda que mostra la seva profunda insatisfacció i que ens explica la seva dificilíssima situació econòmica, perquè té a càrrec molts familiars. Veurem iniciatives insòlites, com la de la professora universitària Silvia Ianitelli, que decideix fer classe amb els seus alumnes a la plaça.

...i un seguit de retrats humans breus que poden representar allò que s'ha viscut a les acampades de la Puerta del Sol i de la plaça de Catalunya.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3