I ara, què?

Sis mesos després que el govern espanyol va suspendre l'autonomia catalana, els protagonistes d'aquest període i analistes polítics debaten sobre l'aplicació que el govern espanyol ha fet de l'article 155, i sobre quines són les sortides de l'atzucac institucional.

El 130è president de la Generalitat ha dit al programa "30 minuts" que durant el seu periple per diversos països europeus, com Bèlgica, Suïssa, Finlàndia i Alemanya, ha pogut explicar el punt de vista de l'independentisme, cosa que, diu, no ha pogut fer a Espanya, i ha criticat la falta de llibertat per fer-ho. Puigdemont ha insistit en l'oferta de diàleg, i ha afegit: "Si no ens reconeixen, difícilment podrem dialogar."

Com ha afectat la paràlisi política l'administració catalana? S'ha de construir la república, i com es pot fer? O s'ha de treballar per avançar en l'autogovern? Són algunes de les qüestions que es plantegen en aquest reportatge, que analitza un dels períodes mes convulsos de la política catalana i espanyola, amb l'aplicació per primera vegada en la història de l'article 155 de la Constitució.

Recuperar les institucions i fer política, el paper dels CDRs, la desobediència i la no-violència, l'activisme social i la seva persecució, la situació dels presos polítics i l'exili són els eixos pels quals es mourà el reportatge, que té la participació d'experts constitucionalistes i politòlegs de totes les opinions.

El programa també ha viatjat a Ginebra, on ha pogut recollir l'opinió de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i ha entrevistat els responsables de diversos partits, entre els quals hi ha la líder del partit guanyador de les eleccions del 21D, Inés Arrimadas.

 

Un reportatge de:  Toni d'Armengol i Carles Señalada

Imatge:  David Bou / Carles de la Encarnación

Producció: Sandra Rierola

Documentació: Teresa Ibars

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3