Històries gruegues

Grècia es debat entre la fallida i la supervivència en l'Europa de l'euro. Com viuen la gran depressió els seus ciutadans?

Grècia es debat entre la fallida i la supervivència en l'Europa de l'euro. Com viuen la gran depressió els seus ciutadans?

Grècia ha aconseguit, de moment, evitar una fallida incontrolada després d'aconseguir un suport majoritari a la reestructuració del deute sobirà més gran de la història. Però el seu passeig dramàtic per la corda fluixa continua.

El conjunt del rescat grec busca situar el nivell del deute públic en el 120 per cent el 2020, quan ara supera el 160 per cent, però no falten analistes que dubten que l'objectiu es pugui aconseguir i que, en qualsevol cas, aquest 120 per cent sigui sostenible. L'economia grega afronta el seu cinquè any de recessió, i la taxa d'atur ha pujat 6 dècimes al desembre, fins al 21 per cent, més de sis punt per sobre de la dada del mateix mes del 2010.

Però, com viuen aquesta autèntica depressió econòmica, més enllà del concepte "crisi", els trasbalsats ciutadans grecs?. El reportatge "Històries gregues", una producció de l'agència francesa CAPA, fa un retrat de la nova situació econòmica, mai imaginada, del dia a dia de diversos personatges. Cadascun d'ells dóna pas al següent oferint un calidoscopi de la nova realitat d'un país atrapat entre els fantasmes d'un passat d'abundància i malbaratament i les inquietants urgències per evitar la fallida, l'esclat social incontrolat.

Un productor de cinema, una arquitecta i el seu marit, un petit empresari, una professora de francès, un treballador albanès, una funcionària de l'administració, un diputat, un armador i una periodista completen el retrat d'"Històries gregues" amb el relat de la seva experiència immediata al voltant de la crisi.
Informació d'interèsDisponible fins al 25/03/2012 a les 22.22
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3