Gaudí, una visió singular

Fa 37 anys un empleat de banca va ser l'encarregat de custodiar una bobina cinematogràfica que havia estat embargada pel banc just abans de ser estrenada. Es tractava d'una mirada molt particular a la vida i obra de Gaudí a través dels ulls d'un director nord-americà. La cinta, protagonitzada per José Luís López Vázquez, es deia "Antonio Gaudí: una visión inacabada", i oferia un recorregut per l'obra arquitectònica i el pensament de Gaudí. Un equip de 30 Minuts ha resseguit la història d'aquesta pel.lícula inèdita. 

Fa 37 anys un empleat de banca va ser l'encarregat de custodiar una bobina cinematogràfica que havia estat embargada pel banc just abans de ser estrenada. Es tractava d'una mirada molt particular a la vida i obra de Gaudí a través dels ulls d'un director nord-americà. La cinta, protagonitzada per José Luís López Vázquez, es deia "Antonio Gaudí: una visión inacabada", i oferia un recorregut per l'obra arquitectònica i el pensament de Gaudí.

El destí va voler que aquesta pel·lícula caigués en l'oblit i no va ser fins la mort de José Luís López Vázquez que es va recuperar el seu record. La pel·lícula, però, continua inèdita, ja que no s'ha projectat públicament ni en cinemes ni en mitjans de comunicació.
Un equip de 30 Minuts ha resseguit la història i ha reunit en un reportatge el testimoni de la major part dels protagonistes vius d'aquella història.

La pel·lícula "Antonio Gaudí: una visión inacabada" explica les darreres hores de vida de l'arquitecte, i acaba amb la seva mort sota les rodes d'un tramvia. Per sort, "la pel·lícula de la pel·lícula" té un final més feliç, ja que els últims propietaris coneguts dels drets han fet cessió dels eventuals drets i del material original a la Filmoteca de Catalunya.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3