ETA, els últims dies

El "30 minuts" viatja al País Basc els últims dies d'ETA i recorda els atemptats que van commocionar Catalunya

ETA ha posat punt final a la seva història. Un comunicat de perdó parcial, la dissolució de l'organització i l'acte final de Cambo, a França. Durant aquests dies decisius, el "30 minuts" ha viatjat al País Basc per parlar amb les parts implicades. Víctimes, familiars, representants polítics, negociadors i un exmembre d'ETA reflexionen sobre una història tràgica, però també sobre els interrogants i les oportunitats que s'obren en el futur. "S'ha de passar pàgina, però abans cal llegir bé la pàgina." Maixabel Lasa, Jesús Eguiguren, Joseba Egibar, Rosa Lluch, Pili Zabala, Consuelo Ordóñez, Joseba Egibar, Arnaldo Otegi, Antxón López Ruiz 'Kubati', són algunes de les veus que participen en el reportatge.

Catalunya va estar afectada pel terrorisme: atemptats com els de Vic, Hipercor i l'assassinat d'Ernest Lluch van commocionar la societat catalana. El reportatge entrevista familiars de les víctimes perquè expliquin què senten i opinen del final d'ETA.

El "30 minuts" torna al lloc dels atemptats, reconstrueix els moments de tensió i busca, sobretot, una reflexió íntima i personal dels protagonistes. Des de la distància del temps, però encara amb una vida marcada per ETA. 

Un reportatge de:  Genís Cormand, Carles Solà, Joan Albert Lluch i Carles de la Encarnación

Imatge:  Enric Miró, Òscar Roger

Producció: Sandra Rierola

Muntatge: Txus Villanova

 

 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3