Els guerrers de la Mina

La Mina, un barri en plena transformació i que ara es reivindica a través de l'esport.


El barri de la Mina, al municipi de Sant Adrià de Besòs, a tocar de Barcelona, és l'escenari del reportatge del "30 minuts" "Els guerrers de la Mina". Un barri que lluita per deixar enrere l'estigma de conflictivitat, droga i delinqüència que l'acompanya des de fa almenys quatre dècades.

En els últims anys, el Consorci del barri de la Mina, organisme format per totes les administracions, ha tirat endavant una profunda remodelació urbanística que ha convertit el vell barri marginat i atapeït en una zona d'amples perspectives i immillorables serveis.

Al Poliesportiu de la Mina s'hi duen a terme actualment dues iniciatives esportives que miren cap al futur i que intenten aprofundir en el canvi social, més lent, però que inequívocament es troba al final de tota transformació.

D'una banda, hi ha el Club de Lluita Olímpica de la Mina, que aplega una cinquantena de lluitadors repartits en diferents categories, des dels 4 anys fins als sèniors.

De l'altra, el gimnàs de gimnàstica rítmica creat amb l'ajut del campió olímpic Gervasi Deferr, on actualment es formen un centenar de nenes i nens en diverses especialitats de gimnàstica.

Tots ells són autèntics guerrers que busquen inexorablement una vida millor... Alguns miren de superar-se conscients que la pràctica de l'esport els beneficia i és un objectiu en si mateixa. D'altres apunten maneres d'esportistes d'elit.
Hem seguit un grapat d'aquests joves lluitadors, des dels que s'entrenen durament en lluita grecoromana al CAR de Sant Cugat amb la mirada posada en els Jocs Olímpics de Londres fins a les nenes que es preparen per les seves primeres competicions en el món de la gimnàstica.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3