El viaje

El viaje és com s'anomena al Marroc l'aventura d'entrar il·legalment a Europa per trobar feina. El programa ha seguit tot el trajecte que han de fer els immigrants il·legals des del Marroc. Primer passen per les ciutats frontereres de Ceuta i Tànger, on es fa el contacte amb les màfies. Després emprenen el perillós viatge en patera o amagats en un pesquer fins a arribar a la costa espanyola. Un cop aquí, les xarxes organitzades els amaguen durant dies en hostals andalusos, mentre esperen el moment adequat per traslladar-los en furgonetes fins a la frontera franco-espanyola. Tot el trajecte pot arribar a costar entre 3.000 i 6.000 euros. L'any 1997, un camió carregat d'immigrants indocumentats va bolcar a Capmany, ja a prop de la frontera. L'accident va causar la mort d'onze magrebins i va revelar alhora l'existència d'aquestes xarxes.

Els viatges il·legals de magrebins cap a Europa i l'existència de les màfies que trafiquen amb aquests treballadors il·legals s'han posat tràgicament de màxima actualitat aquesta setmana. 58 ciutadans xinesos van morir ofegats a dins d'un camió, fet que es va descobrir a la ciutat anglesa de Dover a començaments de setmana. Gairebé 40 magrebins van ser trobats amagats a dins d'una camioneta, tancats en 6 metres quadrats i a punt de patir les conseqüències de l'ofegament i la inanició, també aquesta setmana, i, en aquest cas, a les carreteres del sud d'Espanya. Els 40 magrebins eren al mig d'un trajecte organitzat per màfies que treballen al nord d'Àfrica i a Espanya a fi i efecte de portar mà d'obra barata cap a Europa, en un recorregut que es coneix com "el viaje" en els àmbits de l'emigració il·legal provinent, principalment, del Marroc. Intermediaris, camioners, propietaris d'hotels de carretera i --en elguns casos-- membres de les forces de seguretat dels estats implicats formen part d'un complicat entramat que serveix per "garantir" que els emigrants cobriran les etapes d'"el viaje", des del moment en què surten del Magreb fins que els "il·legals" són portats als llocs de destí a Espanya, Itàlia i altres països europeus.

La legislació ha afavorit, fins ara, que molts dels actors d'aquesta trama no siguin jutjats, o que ho siguin per un delicte no tipificat que, per tant, no és castigat amb prou contundència. Fa dos anys, el programa "30 minuts" es va ocupar de l'accident de Capmany (Girona) en què onze marroquins van morir a dins d'un camió accidentat que transportava vidre i on els "il·legals" havien estat amagats per cobrir l'últim tram del viatge, ja a punt de creuar la frontera amb França. Hi va haver cinc supervivents. Un continua en estat de
coma tres anys després l'accident; els altres quatre són els protagonistes del reportatge "El viaje", on expliquen moltes de les claus d'aquests viatges --caríssims i perillosos-- a través de l'estret de Gibraltar i al llarg de molts quilòmetres de la geografia europea.

Alguns dels organitzadors d'aquell viatge van ser condemnats, en una sentència que s'ha convertit en pionera a l'estat espanyol i que, ara, recentment, ha servit per modificar el Codi Penal. L'accident de Capmany i les conseqüències no han servit, encara, per aturar les màfies que organitzen els viatges, com s'ha comprovat aquesta setmana.

El reportatge "El viaje" no ha perdut, doncs, ni un punt de la seva actualitat; al contrari, s'hi explica, amb tot detall, una pràctica que cada cop és més utilitzada.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3