El dia dels connectats

El dia dels connectats

Cuba viu, els últims anys, una febre que recorre l'illa: la recerca de wifi per poder parlar amb els familiars que viuen a l'estranger. El govern ha instal·lat alguns punts amb aquesta tecnologia, davant de les seus d'algunes institucions públiques i places i carrers principals de les ciutats

Un d'aquests llocs és la popular plaça de l'església de San Antonio de los Baños, un exemple d'allò que viuen, diàriament, els cubans. Persones d'edats i condicions ben diverses, a peu dret o assegudes en diferents punts d'aquesta plaça, han de compartir les seves converses privades enmig de molta altra gent.

Aquesta situació pren una significació especial el 14 de febrer, per Sant Valentí, el dia dels enamorats i de l'amistat a Cuba. Aquell dia, aquests punts de connexió lliure s'omplen de persones que busquen wifi per fer una trucada a la parella o a algun familiar que és fora del país. Si no fos per aquest wifi obert, no podrien declarar el seu amor o l'enyor que senten, perquè les trucades internacionals a Cuba són de les més cares del món, i molt poca gent té accés a internet des de casa. Però aquesta falta d'intimitat, a la qual s'han hagut d'acostumar, els és ben igual si poden fer arribar el que senten per l'altre, el dia en què tothom vol estar ben connectat.

El reportatge "El dia dels connectats", amb  guió de Carles Bosch, ha obtingut el premi del públic en l'última edició del Festival de Màlaga.

Un reportatge de Carles Bosch, Nabil Bellahsene, Elvira Gálvez, Sara Rancaño i José M. Restrepo.

Fotografia: Sofía Amadori

Una coproducció de l'Escola de Cine i TV de San Antonio de los Baños i Lastor Media

Informació d'interèsDisponible fins al 21/05/2019 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3