Desconstrucció

Després de l'esclat de la bombolla immobiliària, la nostra versió agreujada de la crisi mundial, la gran pregunta és "i ara què?".  A Espanya hi ha prop d'un milió de vivendes noves sense vendre. Bona part de l'estoc immobiliari del país està ara en mans de les entitats financeres.


L'esclat de la bombolla immobiliària a Espanya ha deixat un paisatge amb milers de vivendes a mig fer i prop d'un milió d'habitatges nous sense vendre. Es podrà digerir aquest estoc?

La profunda crisi econòmica que viu Espanya va molt lligada al recent desori immobiliari. Molts promotors s'han arruïnat i prop d'un milió de treballadors relacionats amb el món de la construcció han perdut la feina. Les entitats financeres s'han convertit en les principals immobiliàries del país, i els seus actius han perdut molt de valor, cosa que les ha fet trontollar.

El reportatge "Desconstrucció" fa un repàs a la situació actual del sector immobiliari a través de diferents exemples.

Veurem com està, actualment, el macroprojecte de la Vall Fosca –on es pretenia construir una estació d'esquí i mil habitatges- que es va quedar a mig fer
quan la bombolla va petar. Coneixerem el cas d'Alcarràs, un dels pobles on -en els moments d'eufòria- es van donar més llicències d'obra en proporció a la seva població. Descobrirem com s'ho fan els bancs per gestionar la seva immensa cartera immobiliària i veurem com, malgrat la crisi, encara hi ha promotors que construeixen i venen. Tot és qüestió d'ajustar preus i de construir a llocs on fa falta habitatge.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3