Anatomia del Raval

No hi ha res com ser metge perquè la gent t'obri les portes de casa seva i fins i tot del seu cor sense cap mena de recança. I ja no cal dir si, a més de ser el metge, els teus pacients et coneixen des de fa gairebé 20 anys. Això és el que passa al Raval -l'antic barri Xino- de Barcelona, on pràcticament tot l'equip del CAP del Raval Sud continua al barri des que es va obrir el centre, el 1991.

Aquesta veterania del personal i les especials circumstàncies del barri -històricament un dels més degradats de Barcelona- fan que molts dels metges que acaben de sortir de les facultats -els anomenats "residents"-, triïn el Raval per fer el seu període de pràctiques. De fet, és com una mena de doctorat de la vida.

Tot plegat ha convertit els metges del Raval en excepcionals observadors de la condició humana i en testimonis privilegiats de la lenta i inexorable desaparició del Raval "de tota la vida" i de la seva conversió en un nou barri encara per definir.

"Anatomia del Raval", gravat en alta definició i de narració cinematogràfica, fa un retrat d'aquest barri barceloní a través de la relació còmplice entre metges i pacients més enllà dels tòpics i estereotips. En aquest documental, la càmera entra a les cases dels malalts crònics -aquells que no poden desplaçar-se a la consulta- i com si es tractés d'un altre membre més de l'equip, recull les confessions d'aquestes persones, les seves pors, les seves alegries...
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3