Alep: assetjats

Alep: assetjats

Contingut per majors de 13 anys

Un grup de periodistes sirians assetjats a Alep relaten amb les seves càmeres el dia a dia de l'infern que es viu a la segona ciutat més important de Síria.

La batalla per la ciutat d'Alep, la segona ciutat més important de Síria i que abans de la guerra tenia dos milions d'habitants, ja fa més de quatre anys que dura. Continua dividida a sang i a foc entre la part oriental, controlada per les milícies opositores, i la part occidental, en poder de les tropes d'Al-Assad. Els civils que encara són a la ciutat, uns 250.000, viuen un autèntic infern. L'aviació russa i de l'exèrcit sirià bombardegen constantment la ciutat i l'arrasen completament. Les Nacions Unides han alertat que si segueix al seu ritme actual el càstig aeri, en qüestió de dos o tres mesos Alep quedarà totalment destruïda, i la immensa majoria dels seus habitants assetjats, morts.

Un grup de càmeres i periodistes sirians, que pateixen el setge com la resta dels habitants de la ciutat, i que no compten amb els mitjans per poder fugir, filmen i relaten el terrible dia a dia d'Alep. Seguim Ismaïl, un mestre d'anglès que té gran part de la família fora de la ciutat. Ara forma part de la força de voluntaris que arrisquen la vida cada dia per salvar la dels seus conciutadans, víctimes de les bombes. Seguim Rahmo, un taxista de 26 anys, casat i amb un fill petit, que va resultar ferit per la metralla. També Mahmoud, un agent immobiliari que no va voler marxar d'Alep quan podia i ara ja li és absolutament impossible. I Arwa, que va voler resistir a la ciutat tot i la fugida dels seus pares. Va perdre el marit fa quatre anys pel tret d'un franctirador.

Els periodistes no només segueixen, sovint dramàticament, les conseqüències dels bombardejos. També relaten la batalla diària dels ciutadans per sobreviure. I com la ciutat recupera el pols ràpidament però de manera fugaç durant l'última treva. Els nens, els milers de nens i nenes que pateixen el malson, poden sortir a jugar al carrer. Però tothom torna a mirar el cel amenaçador: el miratge acaba en pocs dies i torna l'horror. 

Informació d'interèsDisponible fins al 23/10/2016 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3