Aixecant el vol

El Prat no es conforma a ser el segon aeroport espanyol per darrere de Barajas. L'enorme potèncil turístic de Catalunya fa créixer el Prat en vols de curta i llarga distància, una amenaça per al domini de l'aeroport madrileny.  

L'empenta que té el Prat ha fet canviar la foto fixa dels dos principals aeroports en mans d'AENA, els de Barcelona i Madrid. D'una situació en què Barajas era el punt de pas obligat per desplaçar-se a moltes destinacions, s'ha passat a una realitat diferent amb la incorporació de més vols de llarga distància al Prat que permeten volar des d'aquí a molts llocs del món.

El Prat reclama protagonisme. Combinant un gran pes en el segment del baix cost amb noves connexions en llarga distància, el de Barcelona va pel camí de convertir-se en l'aeroport per on passen més passatgers del territori espanyol, i això desplaça Barajas, que havia ocupat aquesta posició permanentment. L'any passat, el Prat va ser, a l'agost, el que va tenir més usuaris. Les xifres d'aquest any ja indiquen que podria superar Barajas abans d'arribar al pic de l'estiu, tot i la recuperació de l'aeroport de la capital espanyola.

El panorama aeroportuari, doncs, està canviant malgrat que AENA centra els seus principals esforços a treure Barajas del pou en què ha caigut. L'encara principal aeroport espanyol ha perdut deu milions de passatgers en quatre anys, castigat per la crisi i per la competència ferotge de l'AVE. El Prat s'obre pas, doncs, quan el govern espanyol ja ha anunciat que vol vendre el 49 per cent d'AENA, l'operador aeroportuari que encara deu més de 10.000 milions d'euros d'unes inversions que la crisi ha posat en qüestió.

Amb aquest panorama nou, el Prat, com a infraestructura vital per a l'economia catalana, agafa protagonisme en un moment clau pel procés sobiranista que viu Catalunya.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3