A més de tres-cents

Lleida havia de ser la primera ciutat catalana que quedés enllaçada amb Madrid mitjançant el tren de gran velocitat, un dels mitjans de transport que més pot canviar els costums d'una part de la població. Les expectatives que la gran velocitat fes augmentar automàticament el nombre d'habitants o l'activitat industrial, però, xocava amb la realitat que han viscut altres ciutats que ja fa anys que disposen d'aquest servei, com és el cas de Ciudad Real, una estació intermèdia, com ho seria Lleida a mitjà termini. El reportatge també mostra l'experiència francesa, en concret el cas de Valence, a prop de Lió.

Falten poques setmanes perquè el Tren de Gran Velocitat arribi a Catalunya.

Lleida serà la primera ciutat que quedarà enllaçada amb Madrid, pel que es considera un dels mitjans de transport que més pot canviar els costums d'una part de la població.

La ciutat de Lleida, que almenys durant dos anys serà l'única estació a Catalunya de l'alta velocitat, ja ha començat a notar els efectes econòmics i urbanístics que aquesta aribada provoca.

Les expectatives que l'alta velocitat faci augmentar automàticament el nombre d'habitants o l'activitat industrial, però, xoca amb la realitat que han viscut altres ciutats que ja fa anys que disposen d'aquest servei, com és el cas de Ciudad Real, una estació intermitja, com ho serà Lleida a mig termini.

Que cal fer en aquestes ciutats a mig camí entre dos grans metròpolis per poder aprofitar els efectes de l'arribada de l'alta velocitat?

L'experiència espanyola i francesa ha fet canviar, de mica en mica, la idea inicial que el Tren de Gran Velocitat ha de ser només una competència amb l'avió entre les grans ciutats d'origen i final de la línia, deixant de banda el territori que hi ha al mig.

En el cas francès, amb vint anys d'experiència, s'està començant a apostar per la potenciació d'estacions intermitges connectades amb la resta de transports regionals. L'objectiu, una vertebració del territori més uniforme perquè els efectes de l'alta velocitat s'estenguin més enllà de les grans ciutats.

Això, però, significa més aturades i, per tant, menys velocitat.
Els casos de Lleida, Ciudad Real i de Valence, prop de Lió, seran analitzats al llarg del programa com un exemple del que la nova línia d'alta velocitat entre Madrid i Barcelona pot comportar per a Catalunya.

L'alta velocitat potenciarà les ciutats intermitges o, al contrari, les farà encara més dependents de les grans capitals?
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3