12:19 Temps de silenci

El 29 de novembre del 2013, a les 12.19 hores, la Generalitat Valenciana va tallar les emissions de l'RTVV, la radiotelevisió pública valenciana. El govern valencià havia decidit suprimir l'ens unes setmanes abans, just després de conèixer-se la sentència de nul·litat d'un ERO que ja havia suposat l'acomiadament de vora 1.000 treballadors.

El 29 de novembre del 2013, a les 12.19 hores, la Generalitat Valenciana va tallar les emissions de l'RTVV, la radiotelevisió pública valenciana. El govern valencià havia decidit suprimir l'ens unes setmanes abans, just després de conèixer-se la sentència de nul·litat d'un ERO que ja havia suposat l'acomiadament de vora 1.000 treballadors. Segons el president Alberto Fabra no hi havia diners per mantenir la radiotelevisió pública si, tal com deia la sentència, calia readmetre els treballadors despatxats.
 
El tancament d'un mitjà de comunicació públic només té un precedent a Europa: el de l'ERT grega. La pregunta que tracta de respondre "12.19, temps de silenci" és: què va passar a l'RTVV perquè acabara convertida en paradigma de malbaratament i manipulació informativa? Les últimes dotze hores d'emissió en directe de l'RTVV són el fil conductor en el qual van encadenant-se les reflexions de diferents analistes, però sobretot dels extreballadors de la cadena, que conten com s'exercia el control polític i per què toleraven aquelles pràctiques.

Alhora, el reportatge reconstrueix el paper clau de l'RTVV en els escàndols de corrupció al País Valencià. A hores d'ara hi ha dotze exdirectius de la cadena imputats en diferents processos judicials, entre ells Pedro García, director general entre el 2004 i el 2009, i a qui la investigació judicial atorga un paper capital en la branca valenciana de la trama Gürtel.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3