TOTS ELS PROGRAMES

 • 2324 - 21/01/2015
  Veure vídeo

  2324 - 21/01/2015

  Luís Bárcenas, l'extresorer del Partit Popular, està a punt de sortir de la presó després que el jutge d'instrucció hagi ordenat la seva posada en llibertat sota fiança de 200 mil euros. Estem davant del dubte de sí la sortida de presó afavoreix o perjudica els interessos de l'expartit de Luis Barcenas, on el tracten d'"una persona" que ja no té res a veure amb el partit. Seguim, debatent sobre la corrupció més o menys generalitzada i el finançament il·legal d'alguns partits amb responsabilitats de govern. A la tertúlia: Miquel Puig, Esperanza García, Saül Gordillo i els convidats Abel Pié (president Consell de l'Advocacia) i Jordi Nieva (catedràtic Dret Processal). La reforma del Codi Penal que preveu més persecució i càstigs a la corrupció es considera una mesura electoralista. Intentar reintroduir la cadena perpètua és anar contra la idea del dret a la reinserció social reconegut per la Constitució. La segona part del programa analitzem el "Cas 4-F" i la revisió que proposa el documental "Ciutat morta", emès pel Canal 33 dissabte passat. Tots els convidats coincideixen en la dificultat de revisar el judici, però sí que hi hauria d'haver una resposta política.

 • 2324 - 20/01/2015 - L'extresorer del PP ha de pagar 200 mil euros per recuperar la llibertat
  Veure vídeo

  2324 - 20/01/2015 - L'extresorer del PP ha de pagar 200 mil euros per recuperar la llibertat

  Dos-cents mil euros separen l'antic tresorer del PP, Luis Bárcenas, de la llibertat condicional. El 2324 ha començat amb el "cas Bárcenas" i la seva sortida de Soto del Real. Tots els seus béns els té embargats pel jutge Ruz i, per tant, la fiança l'haurà d'aconseguir a través del seu entorn més pròxim. Per parlar d'aquest afer, el programa ha contactat amb Ernesto Ekáizer, periodista i autor d'"El caso Bárcenas". El periodista argentí ha advertit que la justícia suïssa ha denegat una sèrie de documents que facilitarien les proves incriminatòries de Bárcenas per delicte fiscal. "La denegació d'aquests documents debilita la posició de la fiscalia espanyola. Sense aquests documents, els 40 anys que li demanen es veurien reduïts a la meitat", assegura Ekáizer. Ha avançat que el procés es veurà l'última quinzena d'octubre, poc abans de les legislatives. A la qüestió sobre qui ha de tenir por de la posada en llibertat de Bárcenas, Rafael Jorba, periodista de "La Vanguardia", manté que "els que han de patir són els beneficiaris de les accions de l'extresorer". Marius Garcia, advocat, diu que "s'ha de saber si la ciutadania tindrà en compte el paper de Bárcenas al PP. Els problemes de Bárcenas són els problemes del PP". I, finalment, Xavier Graset ha relacionat el "cas Bárcenas" amb l'afer dels fets del 4-F que han tingut ressò a través del documental "Ciutat morta". Graset estima que la "gent té la sensació que hi ha dos tipus de justícia segons els seus destinataris". La nova formació política que es presentarà a les eleccions muncipals a Barcelona. Serà Guayem i que lidera Ada Colau. Aquest formació estarà formada des d'avui per Iniciativa per Catalunya-Verds, Esquerra Unida i Alternativa, Podem i Procés Constituent. I per parlar del paper de les xarxes socials en referència al fenomen "Ciutat morta", el programa ha comptat amb la presència de Francesc Grau, professor de Gestió d'Empreses en un entorn digital. Per Grau,

 • 2324 - 19/01/2015 - Debat entre forces parlamentàries
  Veure vídeo

  2324 - 19/01/2015 - Debat entre forces parlamentàries

  Relacions Catalunya-Espanya - Isabel Vallet CUP Davant, posició tancada estat espanyol només hi ha una via de ruptura. El procés no és de Mas i Junqueras, és un procés popular. -Carina Mejías C's Volíem eleccions com abans millor per guanyar l'estabilitat. -Josep Vendrell ICV Volem canviar la majoria governant per requilibrar desigualtats. -Enric Millo PP CiU està en un camí sense sortida, el de plantejar la separació d'Espanya amb un soci al que només l'uneix aquest objectiu. -Maurici Lucena PSC Aquests nou mesos demostraran que sense pacte no es podrà assolir res. - Pere Aragonès ERC Ara tenim la possibilitat d'aconseguir el mandat democràtic per assolir la independència. Ara no podran aturar aquesta votació. -Turull CiU El bloc del PSOE i PP s'atribueixen el que volen els catalans, però no deixen que els catalans s'expressin el que volen. Catalunya és el lloc de l'estat espanyol que més es recupera. Pressupostos -Vallet CUP Posant com a primera prioritat el pagament del deute i els interessos, no anem bé -Turull CiU 71 de cada 100 euros van a polítiques socials. Mai s'havien prioritzat tant les polítiques socials. -Vendrell ICV Ressalta la consolidació de les retallades socials. -Lucena PSC El més greu és que 10% dels ingressos depenen d'aportacions de l'estat espanyol amb qui no et parles. -Millo PP, els pressupostos no quadren perquè preveu ingressos que tothom sap que no hi seran. Es gasta en prioritats equivocades. -Mejias C's Coincideix amb PP, els pressupostos no quadren i les prioritats mal definides. P. E.: milions d'euros a l'agència tributària pròpia. -Aragonès ERC 16 M d'euros en acció exterior és menys que l'ambaixada espanyola a Tòquio. 35 milions per a l'agència tributària és el 0,15% del pressupost.

 • 2324 - 15/01/2015
  Veure vídeo

  2324 - 15/01/2015

  Anàlisi de l'entrevista de Toni Cruanyes al president Artur Mas vint-i-quatre hores després de l'acord amb ERC per continuar el procés d'independència i fixant el 27 de setembre com a data de les eleccions que han de donar el mandat per assolir la independència. Representants de 5 dels diaris que es difonen a Catalunya ("Ara", "El Periódico", "La Vanguardia", "El País", "El Punt Avui") interpreten les declaracions del president. "S'ha encarrilat una dinàmica de retrets que era suïcida", han destacat de les paraules de Mas. Dubtes: Coneixem l'objectiu però no el camí. Com es mantindrà l'acord amb conteses electorals i la irrupció de Podemos. El full de ruta no es coneixerà fins després municipals quan tots tindran el regidors asseguts als plens municipals. Segona part del programa, a partir de les 23 h, comptem amb la presència de Muriel Casals, presidenta d'Omnium Cultural, i Carme Forcadell, líder de l'ANC. El primer que diuen és que l'acord d'ahir s'ha d'eixamplar més enllà de les forces del govern i del primer partit de l'oposició. Muriel Casals: La independència d'un país no es fa només amb gent de dretes o gent d'esquerres; ens calen tots. Forcadell: És evident que, si l'11 de Setembre del 2012 no sortim al carrer, potser encara estaríem parlant de pacte fiscal. ICV, la CUP i MES també estan treballant en el full de ruta des de fa mesos. Forcadell: Podemos no és una opció a Catalunya perquè aquí ja hem desconnectat de regenerar Espanya. Muriel Casals: Podemos no distorsionarà, però ofereix coses que aquí ja estan en marxa i que a Espanya poden tenir èxit.

 • Acord entre CiU i ERC per refermar el procés d'independència
  Veure vídeo

  Acord entre CiU i ERC per refermar el procés d'independència

  Programa especial a partir de les 10 de la nit per analitzar bé l'acord per anticipar eleccions al 27 de setembre. Un acord per, mentrestant, culminar estructures d'estat que estan pendents per construir un nou estat. Els signants confirmen que és l'acord que permet desencallar el procés i que tots han fet concessions, CiU amb llistes i ERC amb la data. No hi haurà govern d'unitat nacional per arribar fins a finals d'estiu, però hi ha acord per entrar experts d'ERC per impulsar acció exterior, hisenda pròpia i altres punts per rellançar estructures d'estat. Connexions diverses amb el Palau de la Generalitat amb Jordi Pons i Miquel Moreno. Roger Palà refreda eufòria per l'acord, que defineix d'arriscat perquè en aquests 9 mesos poden passar moltes coses i no queda clar què dirà el full de ruta. Els pressupostos seran el primer escull. Crear en 8 mesos estructures d'Estat, el segon repte. Ferran Casas titula en la seva aparició: "Tothom cedeix". Tertulians apunten que l'acord segurament inclou un marc general d'actuació cara a les eleccions municipals i de control de les Diputacions Provincials. La segona hora del programa la iniciem repassant declaracions del president i seguim amb connexions telefòniques amb els dirigents dels partits amb representació parlamentària. L'últim quart d'hora el dediquem a l'evolució dels salaris segons un estudi d'EADA, que haurien crescut moderadament durant el 2014.

 • 2324 - 13/01/2015
  Veure vídeo

  2324 - 13/01/2015

  La roda de premsa del president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha saldat amb més interrogants que aclariments. Tots ha quedat postergat fins dijous, dia en què es coneixerà la data de les eleccions catalanes. Per l'advocada Ruth Carandell, "en els moments més baixos pel que fa al tremp independentista, Mas ha sabut superar la situació". I Antoni Maria Piqué, periodista, entén que "les eleccions al Parlament de Catalunya seran o no seran plebiscitàries en virtut del seu resultat i els mitjans de comunicació internacionals així ho sabran valorar". Per la seva part, Joan López Alegre, professor de Comunicació a l'Abat Oliba, es pregunta "per què Mas no ha parlat de Spainair, de la seva negativa a comparèixer en la Comissió que investiga la corrupció política al Parlament; la realitat de Catalunya contradiu els pronòstics i les anàlisis del mateix president". Un dels convidats d'aquesta nit, Roger Buch, politòleg i professor de Ciència Política a la Universitat Ramon Llull, ha dit que "ningú no amaga res. Hi ha intencions. Girs. Tot producte d'una campanya electoral de les municipals que ja ha començat. El millor seria aparcar per uns dies els twits amb un: Silenci, es negocia". A part dels funerals d'estat que França ha retut a les víctimes del terrorisme islamista, el 2324 d'avui ha tractat de els nous canvis que el govern espanyol vol fer de la Llei de Seguretat, actualment en el Senat. Carles Borrego, professor d'Enginyeria de la Informació de la UAB, ha dubtat de l'efectivitat d'aquestes mesures que es volen intrioduir en un moment d'especial sensibilització per la tragèdia de París. Borrego ha aconsellat que el principal antídot per a una bona pràctica de les xarxes socials és l'educació sobretot dirigida als més joves. "Educar des del començament, des de la tècnica, des de l'elecció de la paraula de pas i estrènyer la diferència entre la realitat social i la que s'estableix a les xarxes socials", ha assegurat Borrego.

 • Pendents de Mas i Junqueras
  Veure vídeo

  Pendents de Mas i Junqueras

  El desacord entre CiU i ERC permet a Enric Sierra, el primer dels tertulians a parlar, afirmar que Mas estaria pensant a postposar les eleccions fins a la tardor 2015. Pànic a Podemos? Ningú vol ser el primer a enfrontar-se electoralment amb la força emergent. Connectem en videoconferència amb Martí Anglada, delegat de la Generalitat a París. Comenta el desplegament extraordinari de forces de seguretat i destaca l'estat de xoc de la societat francesa. Ahir, Delegació Catalana a París va ser de les més nombroses, segons Anglada -a França, això es valora molt com a solidaritat amb valors republicans- diu. Coromines intenta desdramatitzar la falta d'acord entre CiU i ERC, perquè només hi ha que estratègies diferents. El debat també posa de relleu l'enuig entre els seus dirigents. Comentem atacs cibernètics a l'exèrcit dels EUA i l'empresonament d'advocats bascos. Pere Roma, el convidat d'avui, director del Centre Delàs d'estudis per a la Pau, comenta que l'atac al setmanari satíric francès "Charlie Hebdo" i altres fets condemnables no haurien de servir d'excusa per reduir drets en nom de seguretat. També comenta que hi ha morts de primera i de segona; que no plorem els que es produeixen abatuts per armes i exèrcits occidentals a Síria o el Iemen, ara com ara, però, anteriorment, a Líbia, l'Iraq, l'Afganistan...

 • 2324 - 08/01/2015 - Fort desplegament militar en tota França per detenir els terroristes de Charlie Hebdo
  Veure vídeo

  2324 - 08/01/2015 - Fort desplegament militar en tota França per detenir els terroristes de Charlie Hebdo

  El "23/24" d'avui ha versat sobre els atemptats terroristes de París. Les forces de seguretat franceses han desplegat uns 80.000 efectius per tot el país, 10.000 dels quals només a París. L'objectiu: buscar els dos terroristes que van assassinar dotze persones relacionades amb el setmanari satíric "Charlie Hebdo", i un tercer, que avui mateix ha acabat amb la vida d'una policia municipal de París i n'ha deixat ferit greu un altre. S'han destacat també tres accions contra tres llocs relacionats amb llocs freqüentats per la comunitat musulmana, restaurants i mesquites. Per Odei Etxearte, periodista d'"El Punt Avui", "es corre el perill que fets com els de París siguin capitalitzats pels extremismes". Fidel Masreal, d'"El Periódico", assegura que "associar el terrorisme amb una religió és una profunda equivocació". I per Francesc Dalmases, també periodista, "els principis democràtics que conformen un estat de dret s'han preservar des de la unitat". El convidat d'aquesta nit ha estat Antoni Abad, de la Cecot. Ha abordat el tema Castor i la indemnització de 1.350 milions d'euros. Juntament amb altres organitzacions, la Cecot demandarà en instàncies europees davant l'agilitat amb què s'ha pagat la indemnització pel projecte Cecot. Abad s'estranya de la celeritat i també de la mateixa gènesi del contracte. Des d'un altre angle, el primer responsable de la Cecot ha assegurat que el 2015 s'obre de forma positiva: hi ha un bon estat d'ànim, però que destaca hi ha evidents fragilitats. El "23/24" també ha tractat de la compareixença de la candidata a fiscal general de l'Estat al Congrés dels Diputats. Compta amb la majoria del PP i demà podria ser nomenada en el càrrec. I per acabar, el programa s'ha acomiadat amb música d'Elvis Presley, "Are you lonesome tonight?", en el dia en què l'estrella del rock hauria fet 80 anys.

 • Tots som Charlie Hebdo - La Constitució catalana a punt
  Veure vídeo

  Tots som Charlie Hebdo - La Constitució catalana a punt

  Comencem el 2015 amb un programa especial de dues hores, de 22.00 a 24.00, amb Judith Antequera i Agustí Esteve. La primera hora, i motiu del programa especial, dedicada plenament a l'atemptat contra el setmanari satíric francès "Charlie Hebdo". Connexió en directe amb Joan Carles Peris. Avança que la policia apunta com a autors dos germans habitants del centre de París i retornats de combatre a Síria. Montserrat Besses situa l'acció dins d'una "guerra global". Jordi Moreras, professor de la URV, comenta el sentiment de dol per la ferida però es pregunta com se sentiran la immensa majoria de musulmans europeus demà. A la segona part del programa (de 23.00 a 24.00) tornem a l'escenari de Catalunya. Tenim a la taula el jutge Santiago Vidal, que havia programat presentar avui una constitució de Catalunya redactada per un conjunt de juristes. Anuncia de bon començament que ha rebut amenaces del Consell General del Poder Judicial de suspensió, trasllat o expulsió. Debatem sobre l'últim moment de les negociacions entre el president Mas i Oriol Junqueras (ERC) per convocar eleccions anticipades amb el dilema de quan i com. A les 23.30, última hora des de París amb Toni Cruanyes: explica els profits electorals que l'extrema dreta francesa traurà de l'atac a "Charlie Hebdo". No dubta que es demanaran responsabilitats per la defensa defectuosa d'una entitat i persones amenaçades. Finalment, el jutge Vidal presenta quatre idees de la constitució: 23 pàgines; poc menys de 100 articles; República amb primer ministre; foment de la participació i dels referèndums revocatoris; limitació a dues legislatures de cinc anys per als càrrecs; cooficialitat del castellà; sense Tribunal Constitucional ni forces armades.

 • 2324 - 23/12/2014 - Dues de les periodistes més punyents del moment repassen l'actualitat de 2014
  Veure vídeo

  2324 - 23/12/2014 - Dues de les periodistes més punyents del moment repassen l'actualitat de 2014

  El 2324 s'ha mostrat amb un format especial, diferent al que és habitual. En aquesta ocasió i com a colofó de l'any, s'ha convidat dues de les periodistes més punyents del moment. Per un costat, Ana Pastor, entrevistadora a La Sexta, i Mònica Terribas, la seva homòloga a Catalunya Ràdio. Els temes tractats s'han circumscrit en tres estadis: el procés polític de Catalunya, la corrupció i les mobilitzacions socials. Per Mònica Terribas, "s'explica el protagonisme d'alguns polítics en el procés català perquè la societat ha fet un pas endavant". Ana Pastor ha respost que "tots dos bàndols estan molt desconnectats i això no ajuda a entendre allò que passa aquí, a Catalunya". Sens dubte, la corrupció ha ocupat una bona part del programa. Un referent de la lluita contra aquesta xacra és el responsable primer de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. I pel que fa als personatges de l'any, Ana Pastor ha escollit el jutge José Castro, l'instructor del "cas Nóos", i Pablo Iglesias, el flamant secretari general de PODEMOS. Per Mònica Terribas, ha estat "la gent del carrer, la pressió ciutadana" la que es mereix la consideració de personatge de l'any. I en referència a PODEMOS, Ana Pastor explica la seva irrupció a l'arena política perquè "ha fallat el poder polític, el poder econòmic, hem fallat els mitjans de comunicació, podríem haver estat part de la solució i hem estat part del problema, i també la situació econòmica, que ha estat prioritària". Mònica Terribas entén el fenomen PODEMOS "com una formació política, un moviment, que vol ocupar l'espai de l'oposició a Catalunya contra Artur Mas". I, per acabar, un final musical amb fotos de l'any que s'acaba. Michel Fugain canta "Une belle histoire". Èxit d'aquell estiu del 1972.

 • 2324 - 22/12/2014 - La querella contra Mas, Ortega i Rigau segueix endavant - La infanta Cristina seurà al banc dels acusats
  Veure vídeo

  2324 - 22/12/2014 - La querella contra Mas, Ortega i Rigau segueix endavant - La infanta Cristina seurà al banc dels acusats

  El TSJC ha acceptat a tràmit la querella de la Fiscalia General contra el president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau. Pere Bosch aclareix que només ha estat per un delicte, desobediència i que ha estat per majoria i no per unanimitat. Els participants al debat mostren incredulitat per la interpretació que hi pugui haver cap mena de delicte en l'acció d'un representant escollit democràticament per complir el mandat democràtic de posar les urnes per a una consulta. Josep M. Martí arriba a afirmar que la declaració de Mas al TSJC serà el primer acte electoral de les eleccions plebiscitàries. Agustí Esteve presenta Andreu Porta, impulsor de la campanya Sobirania i Desobediència, que engega a partir de demà l'ANC. Es tracta, diu, d'una presentació massiva de documents d'autoinculpació de ciutadans per haver participat en la consulta del 9-N. Tots els participants creuen que l'acceptació de la querella estava cantada, però que no prosperarà. Finalment, comentem la decisió del jutge Castro de seure la infanta Cristina al banc dels acusats.

 • 2324 - 18/12/2014 - El TSJC debatrà dilluns l'admissió a tràmit de la querella contra Mas, Ortega i Rigau
  Veure vídeo

  2324 - 18/12/2014 - El TSJC debatrà dilluns l'admissió a tràmit de la querella contra Mas, Ortega i Rigau

  El "23/24" ha obert el programa amb la dimissió, anunciada durant el dia d'avui, del fiscal general de l'estat, Eduardo Torres-Dulce. Des de diversos sectors de la societat s'han denunciat les pressions del govern Rajoy sobre els estaments judicials en benefici propi. Des de l'Associació de Jutges per la Democràcia, el seu portaveu, Joaquim Bosch, ha dit que "la dimissió de Torres-Dulce mostra clarament les interferències polítiques en la justícia. I suposa el final de les desavivences entre el fiscal i el govern. No deixa de ser la crònica d'una dimissió anunciada". També pels tertulians la dimissió de Torres-Dulce ha estat tema de conversa. Per Joan López Alegre, "s'ha passat de criticar Torres-Dulce a considerar-lo una víctima política; com el mateix Consell General del Poder Judicial, elegit pels polítics, reclama la separació de poders". Anna Boza, advocada, assegura que el que s'ha de defensar és "la dependència a la jerarquia però no la submissió". I Marc Colomer, periodista, sosté que "en referència al 9-N, quan fets polítics es decideixen per la via judicial, s'acaba per trencar el sistema" i "deixa al descobert la manera de fer del govern Rajoy en matèria judicial". El "23/24" també s'ha referit a la reunió de dilluns del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en què s'ha de decidir l'admissió a tràmit de la querella pel 9-N contra el mateix president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau. També s'ha parlat de l'entrevista de demà de Mas i Junqueras, i de l'aprovació de la Llei de Transparència en un intent d'acostar administració i ciutadans. I, finalment, el jutge Ruz de l'Audiència Nacional ha tancat la investigació del "cas Pretòria". Farà seure al banc dels acusats Macià Alavedra, Lluís Prenafeta --tots dos exalts càrrecs de Convergència--, l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz, i l'exdiputat del PSC Luis Andrés García. Haurien distret 21 milions d'euros.

 • 2324 - 17/12/2014 - Cuba i els Estats Units acorden reiniciar les seves relacions diplomàtiques
  Veure vídeo

  2324 - 17/12/2014 - Cuba i els Estats Units acorden reiniciar les seves relacions diplomàtiques

  El "23/24", que avui celebrava el programa número 300, ha versat sobre els primers passos per al restabliment de relacions diplomàtiques entre els Estats Units i Cuba. Han passat, doncs, 53 anys i aquest pas, propiciat pels bons oficis del papa Francesc i de la diplomàcia canadenca, és potser l'últim esglaó del final de la Guerra Freda. D'aquest tema han parlat els tertulians d'aquesta nit: Esperanza García, Miquel Puig i Mònica Sabata. Tots tres han plantejat diversos interrogants sobre el futur d'aquests compromisos del president Obama i del seu homòleg cubà, Raúl Castro. Per parlar d'aquest trànsit, el "23/24" ha parlat amb Antoni Traveria, director de la Casa Amèrica de Catalunya. L'altre tema del dia ha estat el debat dels pressupostos al Parlament. Especialment interessant ha resultat l'intercanvi d'arguments entre el president Mas i el líder de l'oposició, Oriol Junqueras. Tots dos han remarcat el seus posicionaments sobre la convocatòria d'eleccions, les llistes polítiques i l'aprovació dels pressupostos. No n'ha sortit cap proposta clara i sembla que tot es postergava per a després de festes, quan s'han de reprendre les converses i les sessions parlamentàries. Pel que fa a l'anunci, recollit a través dels mitjans de comunicació, del govern espanyol de condonar els interessos del Fons de Liquiditat Autonòmic, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ho ha valorat amb cautela. No ha fet cap comentari i espera el tràmit oficial. I, per acabar, el "23/24" s'ha fet ressò de la reelecció de Joan Rosell com a president de la CEOE després d'una campanya bruta plena de pamflets anònims que el desqualificaven.

 • 2324 - 16/12/2014 - Jordi Pujol, la seva esposa Marta Ferrusola i tres dels seus fills, imputats pels delictes de frau fiscal i blanqueig de diners.
  Veure vídeo

  2324 - 16/12/2014 - Jordi Pujol, la seva esposa Marta Ferrusola i tres dels seus fills, imputats pels delictes de frau fiscal i blanqueig de diners.

  El "23/24" ha obert amb la imputació de Jordi Pujol, la seva esposa Marta i tres dels seus fills --Pere, Mireia i Marta-- pels delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals. Tots cinc hauran de declarar davant del jutge el 27 de gener en declaracions de mitja hora cadascuna. Sobre aquest fet s'han expressat dos especialistes. Per Leonardo Cárdenas, de la delegació de Catalunya de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals, "amb la reforma del 2012 també es va modificar el Codi Penal i, per tant, la qualificació de delicte fiscal. La regularització dels diners dels Pujol a l'estranger s'ha fet per evitar el delicte fiscal". Des del sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda, s'acusa "el mateix departament de no exercir el seu paper de prevenció en el presumpte frau fiscal dels Pujol". I així s'ha expressat el seu representant, Miguel Ángel Mayo. D'aquest tema i de l'actualitat política, dominada per l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, n'han parlat els tertulians. Marta Lasalas ha considerat que "el cas Pujol és present en les negociacions polítiques, principalment les que mantenen CiU i ERC". Màrius García, advocat, augura que "després de festes el president Mas haurà de donar explicacions clarificadores sobre el futur més immediat de Catalunya". I, finalment, Antonio Bolaño es pregunta: "Quin tipus de pressupostos s'hauran de votar davant del clima polític actual?" El nomenament de Rafael Hernando com a nou portaveu parlamentari del PP demostra l'enrocament de Rajoy davant els nous temps electorals. Hernando és considerat un "dur entre durs", amb una àmplia trajectòria d'enfrontaments dialèctics amb els seus opositors. I, per acabar, el "23/24" s'ha fet ressò de l'operació contra "l'anarquisme violent" a Barcelona. Amb almenys vuit detencions, la policia ha irromput prop de Sant Josep de la Muntanya, referent del moviment "okupa" català.

 • 2324 - 15/12/2014 - ERC no bloquejarà els pressupostos
  Veure vídeo

  2324 - 15/12/2014 - ERC no bloquejarà els pressupostos

  La decisió d'ERC de no esmenar la totalitat dels pressupostos dóna aire al govern de Mas. Entrevistem el vicesecretari d'ERC, que confirma que no és un xec en blanc al govern sinó una pròrroga per seguir negociant sobre les eleccions. Lluís Salvadó: "Volem eleccions al febrer o al març, i després de les eleccions fer uns pressupostos per a la transició nacional. En aquests pressupostos no hi ha res d'Hisenda pròpia, res d'estructures d'estat. Qui els ha fet no era a les conferències de Mas i Junqueras." Joan Herrera ha proposat aquest vespre una aliança d'esquerres. Per Salvadó, la fórmula d'ERC és no arraconar ningú i que "el dia de votar sí, sumem prou al Parlament." Avui també, patronals, sindicats i govern espanyol han signat per donar 426 euros mensuals a alguns parats de llarga durada. Una mesura electoralista segons els participants al debat. Valdria més alleugerir dificultats administratives per emprendre activitats econòmiques.