TOTS ELS PROGRAMES

 • 2324 Programa del 14 de novembre de 2013
  Veure vídeo

  2324 Programa del 14 de novembre de 2013

  Durant el programa d'avui s'ha entrevistat Joan Tardà, diputat per Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés. Tardà ha analitzat amb estil propi els últims esdeveniments de l'actualitat política. Ha assegurat que ERC és un fidel company de viatge del govern de la Generalitat i de la federació nacionalista, i alhora ha insinuat que si algú sega l'herba que trepitja Convergència és Unió Democràtica de Catalunya. Tardà ha formulat una frase que ha tingut un ampli ressò entre els usuaris de les xarxes socials: "Això no ho para ni Déu." Les tertulianes d'aquesta nit, Eva Piquer, Esperanza García i Marta Lasalas, han tractat la reunió de diumenge del PSC i el seu procés d'aclariment sobre la consulta sobiranista. També han debatut sobre la presentació dels actes del 1714. No s'han descuidat de comentar la definitiva ajuda de 1.700 milions d'euros a la Generalitat a compte del Fons de Liquiditat Autonòmic, que entre altres sectors pagarà els deutes de les farmàcies. I per acabar, l'oferta cultural del cap de setmana, a càrrec d'Ismael Martín i Gemma Ruiz. Chuchito Valdés actua al Coliseum de Barcelona i recupera els temes del seu pare. La proposta no se n'oblida del Primavera Sound Touring Party ni dels Arctic Monkeys a Badalona. Pel que fa al món de l'escenificació, al Teatre Borràs hi actua Norma Alenadro, la gran dama argentina de la interpretació, amb una obra en què es reviu la Maria Callas més íntima, i al Teatre Nacional de Catalunya reapareix Josep Maria Flotats, en commemoració a l'Any Espriu, del qual recita alguns dels poemes més inspirats.

 • 2324 - Programa del dimecres, 23 de novembre 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del dimecres, 23 de novembre 2013

  En el programa d'aquest dimecres, analitzem les declaracions que ha fet Oriol Junqueras a Brussel·les, en el sentit que es podria demanar que s'aturés l'economia catalana durant una setmana com a mesura de pressió per celebrar la consulta. Ho comentem amb els tertulians d'avui: Miquel Martí Gamisans, Joan López Alegre i Agustí Colomines. Analitzem les declaracions davant la jutge dels vuit agents dels Mossos d'Esquadra imputats en el "cas Raval". Fàtima Llambrich ens explica les mesures cautelars dictades per la jutge. Finalment, ens fem ressò de la sentència sobre el vessament del Prestige, i ho fem parlant amb l'advocat de les confraries de pescadors, Ramón Sabín, i l'advocat de la plataforma Nunca Máis, Pedro Trepat.

 • 2324 - Programa del dimarts, 12 de novembre 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del dimarts, 12 de novembre 2013

  En el programa d'aquest dimarts, donem l'última hora de l'incendi de l'Empordà, que ja es dóna per estabilitzat. Els tertulians del dia, els periodistes Leonor Mayor, Marc Colomer i Jordi Mercader, analitzen l'actualitat del dia, començant per l'entrevista del ministre Cristóbal Montoro a Els Matins de TV3, i també la nova polèmica que s'ha aixecat entre el ministre José Ignacio Wert i la Comissió Europea, a més del viatge del president Artur Mas a Israel. A la segona part del programa, entrevistem Amadeu Altafaj, cap adjunt del gabinet del comissirari europeu d'economia, Olli Rehn., sobre crisi, economia i sobiranisme.

 • 2324 - 11/11/2013
  Veure vídeo

  2324 - 11/11/2013

 • 2324 - Programa del 7 de novembre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 7 de novembre de 2013

  El tancament de les farmàcies catalanes ha obert el programa d'avui. Protestaven contra el deute que l'administració té amb elles. S'han manifestat davant de la Delegació del Govern a Catalunya. El total del deute és de 416 milions d'euros, que corresponen als mesos de novembre i desembre de 2012 i al maig i setembre de l'actual. El conseller d'Economia Mas-Colell espera en els pròxims dies una transferència del govern espanyol per fer front a aquestes despeses endarrerides. Els tertulians d'aquesta nit, Esperanza García, Quico Sallés i Anton Parera, també han debatut sobre la decisió del Banc Central Europeu d'abaixar el tipus d'interès al 0,25 per cent, la taxa més baixa de la història. Aquesta mesura pretén afeblir l'euro i així potenciar les exportacions. I Canal 9 també ha acaparat l'atenció del 2324. El president de la comunitat valenciana, Alberto Fabra, ha signat un decret per recuperar el control de la radiotelevisió pública. Des d'ahir, la direcció de l'ens correspon a la plantilla de treballadors que veuen com perdran la feina d'aquí a poques setmanes. I, finalment, l'oferta cultural. A la Fundació Palau es podrà veure "Jo em rebel.lo, nosaltres existim", al CCCB s'exposa el World Press Photo i a Manresa se celebra la Fira de la Mediterrània.

 • 2324 - Programa del dia 6 de novembre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del dia 6 de novembre de 2013

  El programa d'avui ha comptat amb la presència de Carme Forcadell, presidenta de l'Asssemblea Nacional Catalana. Forcadell ha expressat el seu desig perquè abans de Cap d'Any hi hagi ja una pregunta clara i diàfana sobre la consulta sobiranista. Al mateix temps, entén que la consulta s'hauria de fer durant el segon semestre del 2014. Per Forcadell, no hi ha cap raó per ajornar aquest referèndum. Ha constatat, però, la postura obstruccionista del govern espanyol. Els tertulians d'aquesta nit -Melcior Comes, Fidel Masreal i Toni Piqué- han tractat d'aquest tema. També han debatut sobre la prohibició de l'ús de les pilotes de goma per part dels Mossos d'Esquedra. La fi de les pilotes de goma l'han pactada Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya durant la comissió parlamentària. El text aprovat també inclou que la Generalitat pugui compensar econòmicament els ciutadans que hagin patit lesions. La més recent és Ester Quintana. I, finalment, el tancament de Canal 9 ha suscitat l'interès dels tertulians. Després de l'anunci oficial del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, la societat civil ha sortit al carrer per reivindicar l'existència de la radiotelevisió autonòmica. Sembla, segons tot els indicis, que no hi ha marxa enrera en la decisió del govern valencià, que compta amb el vistiplau del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Tota la cúpula de Canal 9 ha presentat la dimissió. El desenllaç definitiu serà molt curt, segons el mateix Fabra.

 • 2324 - Programa del 5 de novembre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 5 de novembre de 2013

  El programa d'avui ha obert amb la presentació dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2014. El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha destacat la prioritat del govern en despesa social, un 71 per cent del total del pressupost. Jordi Turull, president de CiU al Parlament, ha refermat el posicionament del conseller i, en part, ha justificat el total pressupostat per la crisi i els incompliments del govern espanyol. Els pressupostos també han estat tema de debat dels tertulians: Josep Maria Pasqual, Xavier Grasset i Albert Montagut. A més també s'ha destacat profusament el tancament de la ràdio i la televisió valencianes per decisió del govern autonòmic. Una sentència del Tribunal Superior del País Valencià contra l'expedient de regulació d'ocupació ha tingut com a resposta governamental el tancament de tots dos mitjans. Finalment, el ministre Wert s'ha vist obligat a recular i ha deixat sense efecte la decisió de congelar les beques Erasmus. Aquest curs es pagaran les ajudes als estudiants que ja les tenien concedides i als quals la decisió havia agafat a l'estranger. Però, a partir del curs vinent, se'ls aplicarà la restricció d'aquestes, beques que seran només per a aquells alumnes amb pocs recursos. Les pressions sobre el ministre Wert han arribat des de la Comissió Europes i, fins i tot, des del mateix Partit Popular.

 • 2324 - Programa del 4 de novembre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 4 de novembre de 2013

  El tema principal del programa d'avui ha estat la imputació de vuit mossos d'esquadra en la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez. La titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona assegura en la seva interlocutòria que els mossos no es van limitar a reduir la víctima i que, a més a més, van esborrar proves. La jutge, Eva Moltó, els ha citat a declarar el 13 de novembre. La Generalitat figura com a responsable civil subsidiària. Per parlar de tot plegat s'ha entrevistat Valentín Anadón, portaveu del sindicat dels Mossos SAP-UGT. A part d'aquest tema, els tertulians d'aquesta nit, Margarita Sáenz Díez, Xavier Fina i Xavi Casinos, han debatut sobre la restricció de les beques Erasmus, una altra decisió del ministre del ram, José Ignacio Wert, que ha encès bona part de la societat educativa. La presentació dels pressupostos de la Generalitat per demà ha creat una certa expectativa entre els partits polítics. ERC assegura que tot no està pactat i encara s'espera un decidit acostament entre aquesta formació i CiU, sobretot en matèria social i fiscal. Amb les previsions meteorològiques i les notícies més destacades en la web de TV3 ha finalitzat el programa d'avui.

 • 2324 - Programa del 30 d'octubre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 30 d'octubre de 2013

  Edició especial del programa, en què Agustí Esteve ha tingut una llarga conversa amb el periodista Iñaki Gabilondo. Aquest professional de llarga trajectòria ha reflexionat sobre el moment polític actual, les relacions entre Catalunya i Espanya i també sobre les relacions entre el periodisme i el poder. A la segona part del "2324", els periodistes Bernat Dedéu i Marc Colomer i l'analista cultural Xavier Fina han comentat l'actualitat del dia, especialment el nou ajornament en el pagament del deute que la Generalitat té amb les farmàcies. A la part final, hem recordat el 75è aniversari de "La guerra dels mons" i Eloi Cordomí ens ha ensenyat les millors imatges del temps.

 • 2324 - Programa del 29 d'octubre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 29 d'octubre de 2013

  L'entrevistat d'aquesta nit, el coordinador general d'Iniciativa de Catalunya, Joan Herrera, ha tingut ocasió de comentar una de les últimes votacions del Congrés dels Diputats. Precisament, una proposta d'UPyD a favor que la consulta sobiranista de Catalunya sigui votada per tot Espanya ha estat aprovada majoritàriament amb l'abstenció dels diputats del PSC. És la segona vegada que el PSC trenca la disciplina de vot. Herrera també ha analitzat el moment polític actual. Concretament, el líder d'Iniciativa ha valorat el suposat acostament entre el govern de la Generalitat i el gabinet espanyol per desllorigar la conjuntura política. Per Herrera, el més important és la unitat dels partits catalans i el desenvolupament d'una estratègia comuna a través de les institucions. Un altre tema debatut ha estat el pressupostari en referència a la política fiscal d'Iniciativa. En aquest sentit, s'han reproduït les declaracions del conseller d'Economia, Mas-Colell, justificant que no es preveu una baixada d'impostos per a l'exercici del 2014 perquè Catalunya perdria entre 1.000 i 2.000 milions d'euros. Els tertulians d'aquesta nit, Marta Lasalas, Joan López i Roger Palà, han repassat l'actualitat. En concret, han parlat de les escoltes il.legals dels Estats Units i d'una primícia destapada pel "The Wall Street Journal" en el sentit que aquestes escoltes comptaven amb el vistiplau de França i Espanya. I, finalment, el programa ha recordat l'acte de Lleó per les sis víctimes mortals de la mineria.

 • 2324 - Programa del 28 d'octubre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 28 d'octubre de 2013

  El primer tema d'aquesta nit ens ha traslladat fins a la conca minera de Lleó. Allà, una acumulació de grisú ha ocasionat la mort de sis treballadors i ferides a cinc més. Encara es desconeixen les causes del sinistre. El ministre del ram, José Manuel Soria, s'ha desplaçat fins al lloc dels fets. Ha estat el primer tema dels nostres tertulians: Quico Sallés, Enric Sierra i Antonio Robles. També s'ha abordat una altra via d'augmentar la recaptació de la Generalitat: les taxes. Almenys se n'han creat vint, que pretenen acumular fins a 55 milions d'euros. Paral·lelament, els representants sindicals del treballadors públics de Catalunya s'han rebotat contra l'anunci que l'any 2014 també es deixarà d'abonar una paga extraordinària. La Generalitat ha presentat, si les condicions econòmiques ho permeten, l'increment dels sous dels empleats públics d'acord amb l'IPC, és a dir, sobre un 0,5 per cent. Tot plegat ha provocat l'aixecada de la reunió dels sindicats. I el tercer tema de debat ha estat l'espionatge dels Estats Units als líders europeus. Si Rajoy, divendres, deia que no li constava aquesta pràctica, el seu cap de la diplomàcia, José Manuel García-Margallo, assegurava avui a Varsòvia, en viatge oficial, que s'han demanat explicacions a l'ambaixador nord-americà a Madrid. Aquest, James Costos, s'ha desplaçat a la seu d'Exteriors, on s'ha parlat de compromisos entre països aliats i amics.

 • 2324 - Programa del 24 d'octubre de 2013.
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 24 d'octubre de 2013.

  Dos temes han encapçalat el programa d'avui. Per un costat, la petició del fiscal als imputats de l'anomenat "cas Millet" o "cas Palau" i, per un altre, el vídeo filtrat pel diari "El País" del testimoni de l'expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra, als jutjats de la Ciutat de la Justícia. Els tertulians d'aquesta nit han estat Esperanza García, Laura Pinyol i Quico Sallés. Un altre tema d'interès ha estat la vaga en l'àmbit de l'ensenyament en les àrees no universitàries. La protesta s'ha centrat contra la "llei Wert" i les retallades del departament que encapçala Irene Rigau. Les manifestacions, a part de Catalunya, s'han estès per tot el territori espanyol. També s'ha tractat dels últims informes de l'enquesta de població activa. Destaca la baixada de parats, amb Catalunya com la comunitat amb més crescuda de l'ocupació. Les propostes culturals per al cap de setmana han estat: el començament del Festival In-Edit Beefeater, el nou espectacle de Tricicle al Teatre Poliorama de Barcelona i la representació de l'horitzó a la Fundació Miró. El programa d'avui, a través dels seus tuits, ha recordat el traspàs del cantant andalús establert durant molts anys a Catalunya Manolo Escobar. Víctima d'un càncer, Manolo Escobar ha mort a la població de Benidorm, on residia des de feia uns anys. De Manolo Escobar són cançons tant taral·lejades com "Mi carro", "El porompompero" i "Y viva España", un dels seus èxits més clamorosos.

 • 2324 - Programa del 23 d'octubre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 23 d'octubre de 2013

  Un cop més, les desavinences entre el govern de la Generalitat i l'espanyol han centrat l'interès informatiu del dia. Amb motiu del Fòrum Econòmic del Mediterrani que avui ha començat a Barcelona, Artur Mas i Mariano Rajoy han escenificat aquest clima de tensió, però que s'ha vehiculat pel camí del sentit comú i la bona educació. D'aquest tema ha parlat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, a més de comentar les iniciatives de la Comissió del Dret a Decidir que presideix Joaquim Nadal, predecessor seu en el càrrec; la denúncia de la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per la suposada complicitat de l'Ajuntament de Girona amb el finançament dels viatges en tren dels ciutadans gironins amb motiu de la Diada de l'any 2011, i les festes de Sant Narcís de la setmana que ve. El tertulians d'avui, Albert Montagut, Toni Piqué i Melcior Comes, han parlat de la relació Mas-Rajoy, de la Cimera Euromediterrània i de les dades facilitades pel Banc d'Espanya que evidencien una sortida de la recessió i un petit repunt de l'economia espanyola. Un tema d'especial sensibilitat és l'aprovació del Parlament de Catalunya de la llei que redueix els impostos del joc davant del projecte de BCN World. I, finalment, el programa d'avui ha acabat amb el record del compositor italià Gianni Ferrio, a través d'un dels seus èxits més versionats. Es tracta de la cançó "Parole, parole". El "2324" ha escollit la versió de la cantant italiana Mina en una escenificació del 1972. Ferrio també va ser el creador de la popularíssima "Una piccolissima serenata", de gran difusió en les dècades dels 50 i dels 60.

 • 2324 - Programa del 22 d'octubre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 22 d'octubre de 2013

  Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, ha explicat els treballs del seu despatx. La gestió de la sanitat pública i el finançament de les fundacions que depenen dels partits polítics han estat els dos temes principals de la seva intervenció. En concret, s'ha tractat de la fundació Tribuna Cívica, vinculada a Ciutadans, que no ha facilitat balanços ni ajudes rebudes d'administracions o de particulars. El programa també s'ha fet ressò de l'admissió a tràmit de la querella presentada per Esquerra Republicana de Catalunya contra el franquisme i la seva responsabilitat en l'execució del president Companys. Així ho ha anunciat el diputat republicà Joan Tardà, que ha expressat el seu agraïment a la justícia argentina i al poble que li dóna suport. Els tertulians d'aquesta nit han estat Margarita Sáenz-Díez, Tian Riba i Xavier Graset. Han tractat del conflicte entre els governs de Catalunya i Espanya pel protocol que imposa Madrid en la cimera euromediterrània i l'excarceració de l'etarra Inés del Río, beneficiada de la sentència europea contra la "doctrina Parot". Finalment, la població del Vendrell ha recordat el 40è aniversari de la mort del mestre violoncel·lista Pau Casals. Quaranta músics han interpretat "El cant del ocells", que el va projectar internacionalment.

 • 2324 - Programa del 21 d'octubre de 2013
  Veure vídeo

  2324 - Programa del 21 d'octubre de 2013

  El primer tema de debat d'avui ha tractat dels alts càrrecs de Caixa de Catalunya, Narcís Serra, president, i Adolf Todó, director general. Tots dos han acudit a la Ciutat de la Justícia per declarar sobre els sous i altres percepcions obtingudes durant el seu exercici professional. Els tertulians convidats d'avui han estat Sergi Picazo, Joan Maria Clavaguera i Rafael Jorba. També s'ha parlat de "l'enterrament" de la "doctrina Parot", que beneficia en primera instància l'etarra Inés del Río. Serà l'Audiència Nacional qui haurà de decidir demà (22 d'octubre) si és excarcerada. La mesura podria beneficiar almenys 55 presos etarres més. Pel que fa als enfrontaments entre el govern espanyol i el de la Generalitat, per dimecres s'espera una altra prova de foc. La cimera euromediterrània ha d'albergar en un mateix escenari Artur Mas i Mariano Rajoy. El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha parlat amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs, per establir unes regles en l'acte d'inauguració. De moment no hi hagut cap acord. I, finalment, s'ha recordat que l'arxiu de la ciutat de Girona acollirà els documents sonors i de vídeo de les proves nuclears que els Estats Units van fer a les illes Marshall després de la Segona Guerra Mundial. També ha quedat com a testimoni l'obertura d'un restaurant al districte novaiorquès de Brooklyn on no es pot parlar: s'hi menja en silenci.