TOTS ELS PROGRAMES

 • Eleccions quan abans demanen ERC i ICV
  Veure vídeo

  Eleccions quan abans demanen ERC i ICV

  "El partit es juga només a casa, l'equip contrari no es presenta i els jugadors locals es dediquen a fer-se la traveta entre ells." Amb aquestes paraules ha definit l'actual moment polític el director del programa, Agustí Esteve, només començar. Acords que no són acords, consultes que no són consultes. Un dels tertulians, Toni Comin, també ha definit molt bé que alguns parlen d'unitat i fan passes en la direcció oposada. El convidat, Josep Rull, coordinador general de Convergència Democràtica, ha recalcat que el 9 de novembre es pretén fer una darrera demostració de musculatura de l'arc sobiranista. Daniel Condomines li ha replicat que ja n'hi ha prou de demostracions i que la gent vol votar de veritat, definitivament. Mentre que Joan López veia que, del procés, se n'estan despenjant més forces polítiques cada dia que passa. Enric Vila ha esclatat finalment acusant que darrera la unitat els polítics amaguen la por. Si els polítics no us jugueu el tipus, no arribarem mai a la independència, ha reblat. I Rull ha acabat assumint que caldrà trencar el marc legal "per assolir la independència, una sola vegada es trenca. I s'ha de saber molt bé quan ho fas."

 • 2324 - 16/10/2014 González i Aznar ataquen el nacionalisme com a fenòmen expansiu i excluent
  Veure vídeo

  2324 - 16/10/2014 González i Aznar ataquen el nacionalisme com a fenòmen expansiu i excluent

  El "23/24" d'aquesta nit ha començat amb els arguments de dos antics presidents del govern espanyol sobre el procés sobiranista català. Són Felipe González i José María Aznar. Per aquest últim, l'efecte immediat del nacionalisme és trencar, dividir i frustrar. Per González, el caràcter expansiu del nacionalisme tendeix a excloure i ha parlat de la diferenciació entre catalans bons i catalans dolents. Per parlar d'aquests extrems ha visitat el "23/24" Josep Maria Cruanyes, de la Comissió per la Dignitat. Ahir, precisament, una plataforma ciutadana va presentar davant la Fiscalia de Catalunya la petició perquè persegueixi les piulades que comparen el procés sobiranista amb el nazisme. També ha intervingut en aquest tema el politòleg i professor de Ciència Política de la UAB Oriol Bertomeus. I un dia més s'ha tractat de la nova consulta sobiranista del 9-N. Les diferents declaracions dels polítics coincidien a apellar a la confluència d'esforços i la confecció d'una llista de país davant unes eleccions autonòmiques avançades. Els representants de l'ANC i d'Òmnium deixen per diumenge el seu posicionament, que es preveu favorable al nou escenari dissenyat pel president Mas. L'efecte de Miguel Ángel Rodríguez parlant de l'afusellament del president Mas i la reiteració dels seus arguments han estat severament criticat pels convidats i els tertulians. Tots els presents desitgen que la denúncia de la Generalitat prosperi davant aquestes afirmacions. I, finalment, el "23/24" s'ha fet ressò de la fiança per la seva responsabilitat civil en el cas de les "targetes B" sobre Miguel Blesa (setze milions d'euros) i Rodrigo Rato (tres milions).

 • 2324 - 15/10/2014 Es donen a conèixer els detalls de la nova consulta d'Artur Mas
  Veure vídeo

  2324 - 15/10/2014 Es donen a conèixer els detalls de la nova consulta d'Artur Mas

  El programa d'avui ha versat sobre la nova consulta del president de la Generalitat, Artur Mas. A través del portaveu del govern, Francesc Homs, s'ha sabut per exemple que podran votar el majors de 16 anys amb DNI on consti el domicili a Catalunya; també els immigrants amb el número d'identitat estranger però amb domicili a Catalunya; el registre de votants es farà el mateix dia de la votació amb ordinador; i les persones que no puguin votar el 9-N disposaran de quinze dies per fer-ho. De tot plegat, i sobretot del rerefons polític que envolta la nova proposta de consulta, n'ha parlat Joan Rigol, president de la Comissió pel Dret a Decidir. El que va ser president del Parlament manté l'optimisme davant de l'èxit de la convocatòria. Pensa que una participació massiva suposarà una nova prova de força davant les reticències polítiques de Madrid. Els tertulians d'aquest nit --Tian Riba, Pere Cardús i Toni Piqué-- han comentat les declaracions de l'exportaveu del govern Aznar Miguel Ángel Rodríguez, que ha desitjat literalment "un afusellament" per a Artur Mas. Els tuits del programa se n'han fet ressò i també han condemnat aquest tipus de declaracions. Demà els principals responsables de Caja Madrid i Bankia seran interrogats per Fernando Andreu, magistrat de l'Audiència Nacional, per les "targetes de la vergonya". D'aquesta compareixença n'ha parlat Miguel Ángel Mayo, portaveu del sindicat dels tècnics d'Hisenda. I, finalment, el "2324" ha tractat de la denúncia davant la Fiscalia de Delictes d'Odi de Catalunya d'una plataforma pro drets humans contra la difusió de tuits en què es compara el sobiranisme i el nazisme.

 • 2324 - 14/10/2014 Artur Mas convoca una nova consulta per al 9-N
  Veure vídeo

  2324 - 14/10/2014 Artur Mas convoca una nova consulta per al 9-N

  La roda de premsa del president de la Generalitat, Artur Mas, anunciant la modificació de la consulta del 9-N, ha centrat el "2324" d'aquesta nit. Mas, davant la impossibilitat de portar a terme la consulta no refrendària promesa, ha optat per canviar-la per la convocatòria d'una altra consulta de participació ciutadana. Oriol Junqueras, ha rebutjat la decisió però alhora s'ha compromès a no abandonar el govern català. Això sí, reclama la celebració d'unes eleccions plebiscitàries. Per l'Associació Catalana de Municipis, ha visitat el programa Miquel Bruch. En tot moment ha assegurat que no disposa d'instruccions concretes ni directes per celebrar la consulta el 9-N. Ha insistit que hi ha 920 municipis disposats a prestar les seves infraestructures per celebrar la votació. El director del programa "Parlament", Josep Maria Martí, ha destacat que durant la compareixença d'aquest matí, el president català ha repetit almenys disset vegades l'expressió "eleccions plebiscitàries", la qual cosa no s'havia sentit mai. Els tertulians --Esperanza García, Màrius García i Saül Gordillo-- han comentat que tot fa pensar que la campanya electoral per aquestes plebiscitàries ha comentat aquest matí al palau de la Generalitat. En qualsevol cas, tot fa pensar que fins i tot aquesta nova fórmula de consulta també serà impugnada pel Tribunal Constitucional a petició del govern espanyol. I, finalment, Rafael Ribó, síndic de greuges, ha parlat del projecte Castor. Ha denunciat que no hi ha transparència informativa per part del govern espanyol ni de l'empresa concessionària, que l'ha estranyat la celeritat de l'administració per fer front a la indemnització a l'empresa i l'opacitat sobre els més que segurs danys i perjudicis als municipis afectats pels terratrèmols dels últims mesos i la manca de seguretat de l'explotació, que ha passat a la situació d'hibernació.

 • 2324 - 13/10/2014
  Veure vídeo

  2324 - 13/10/2014

  Dia especialment agitat. Hi havia una nova cimera dels partits sobiranistes i el govern de la Generalitat per definir el camí a seguir unitàriament donats els impediments legals que ha posat el govern espanyol a la consulta del 9-N. Hem començat amb la sortida d'aquesta reunió del primer representant i amb les seves declaracions. Hem seguit amb el comunicat d'ERC desmarcant-se d'una alternativa a la consulta que no siguin eleccions i proposant una declaració d'independència del nou Parlament. Els tertulians han constatat que s'ha produït la trencadissa que finalment ha confirmat el portaveu de la CUP, Quim Arrufat, des de la plaça Sant Jaume. També ha dit que esperava que el president Mas tornés a reunir les forces sobiranistes per retrobar un camí d'unitat per fer la consulta. Com una mena de pausa hem entrevistat el jutge Xavier González de Rivera sobre l'expedient obert al jutge Santiago Vidal per escriure una constitució catalana. El Consell General del Poder Judicial ha refusat l'expedient, que podia suposar la inhabilitació. Finalment hem acabat amb una connexió telefònica amb el vicepresident de l'ANC, que ha constatat que el tercer escenari, el de les eleccions plebiscitàries, s'havia obert.

 • 2324 - 09/10/2014 La pacient infectada pel virus d'ebola, en estat crític
  Veure vídeo

  2324 - 09/10/2014 La pacient infectada pel virus d'ebola, en estat crític

  El començament del 2324 ha estat dedicat a l'última hora de l'auxiliar d'infermeria infectada per Ebola. Teresa Romero es troba en estat crític, segons les informacions mèdiques de l'Hospital Carlos III de Madrid. Des de la capital espanyola, Yolanda López ha informat que hi ha catorze hospitalitzats, a més d'una seixantena de persones en observació. Les esperances perquè Teresa Romero es recuperi semblen escasses. El segon tema a tractar ha estat la reunió al Palau Robert de totes les forces polítics pro consulta. No hi ha hagut cap novetat informativa. Els representants polítics han mantingut un cert hermetisme. Només Joan Herrera, d'Iniciativa per Catalunya Verds, ha comentat que la setmana que ve serà vital per al procés consultiu. De tot plegat, principalment de l'actual moment polític que s'estén per tot el territori espanyol, n'han parlat cinc representants polítics al Congrés dels Diputats. Són: Carles Campuzano de CiU; Meritxell Batet, del PSC; Alfred Bosch, d'ERC; Antonio Gallego, del PPC, i Joan Josep Nuet, d'ICV-EUiA. Gallego ha recordat el Pacte del Tinell, que arraconava la seva formació; Batet ha insistit en la reforma constitucional; Nuet ha fet una crida per aïllar el PP; Campuzano ha trobat a faltar un debat sobre les diferents alternatives polítiques per a Catalunya i Bosch ha enfasitzat la gran mobilització ciutadana. I, finalment, s'ha recordat el no del Tribunal Constitucional a les recusacions del govern català contra dos dels seus magistrats. I la petició de suspensió del jutge Santiago Vidal per part del Poder Judicial per participar en la redacció d'una hipotètica constitució catalana.

 • 2324 - 08/10/2014
  Veure vídeo

  2324 - 08/10/2014

  Iniciem programa parlant de garanties democràtiques de la consulta. Un tema que els últims dies posa a prova la unitat de les formacions polítiques sobiranistes. Analitzem les declaracions d'Anna Simó (ERC) demanant un govern de concentració per garantir la consulta i la gestió del dia després. El jutge Fernando Andreu, de l'Audiència Nacional, cita Miguel Blesa i Rodrigo Rato a declarar pel cas de targetes B, opaques a Hisenda i utilitzades per ells i 84 directius més de Bankia, que haurien gastat 15 milions d'euros en 10 anys. Àlex Daudén, l'invitat d'avui, de l'Associació Usuaris de Bancs i Caixes de Catalunya, afirma que el cas és una punta d'iceberg de tota la corrupció (crèdits a amics, venda de preferents, hipoteques abusives...) que afecta caixes i bancs. També afirma que la caiguda del sistema de caixes d'estalvis no és casual, sinó que ha estat pensat, planificat i dirigit. Ebola per tancar programa. Com s'ha contagiat infermera auxiliar? Un metge dóna explicacions que Teresa Romero s'hauria fregat la cara amb guants. El cas es debat al Congrés dels Diputats, on el govern referma la total coordinació i no comenta la falta d'instrucció i mitjans de què s'ha queixat el personal sanitari. La crida del marit de la infermera per salvar la vida del gos acaba amb aldarulls i un ferit.

 • 2324 - 06/10/2014
  Veure vídeo

  2324 - 06/10/2014

  Un dia ple de temes importants, començant, esclar, pel primer contagi d'Ebola fora d'Àfrica, que posa en entredit el sistema sanitari, com a mínim de la comunitat autònoma de Madrid. Una roda de premsa en què la ministra no ha dit res i només respostes d'altres autoritats sanitàries dient que s'està investigant i controlant el que no s'ha controlat fins avui. Segon tema: el calendari per a la consulta. Ahir es va despenjar el candidat d'Iniciativa a la Comissió de Control de la consulta i unes declaracions del conseller de Presidència han evidenciat, segons alguns tertulians, que hi ha desconcert, desgavell i algun tertulià ha dit "falta de lideratge" perquè el 9-N es posin les urnes amb garanties. Hem acabat revisant el malestar del govern de les illes Canàries perquè vol organitzar una consulta per decidir sobre unes prospeccions petroleres a les seves costes i el govern d'Espanya no l'escolta. I, per últim, hem comentat l'afer d'unes targetes opaques a Hisenda de directius de Bankia, que supera el 15 milions d'euros en 10 anys. Evidentment, els tertulians ho han repudiat i han considerat que Hisenda ho tancarà amb unes simples multes o declaracions complementàries.

 • 2324 - 02/10/2014 Artur Mas rep els líders dels partits favorables a la consulta
  Veure vídeo

  2324 - 02/10/2014 Artur Mas rep els líders dels partits favorables a la consulta

  La persectiva de la reunió del president de la Generalitat, Artur Mas, amb els representants dels partits favorables a la consulta per demà ha centrat bona part del 2324. Per entendre el moment actual, s'ha convidat el filòsof Xavier Rubert de Ventós. A partir del seu llibre, ara revisat, "De la identitat a la independència", escrit a finals del 90, Rubert de Ventós sosté que Catalunya es projecta com un país amb una manera diferent d'organitzar-se políticament. Rubert de Ventós ha explicat que, en un moment en què els estats nació tornen a posar èmfasi en els aspectes identitaris que els van fer néixer, Catalunya es reivindica com a subjecte polític a partir del concepte de ciutadania, lluny dels clàssics preceptes del nacionalisme de Herder, que, per més paradoxal que sembli, tornen en tota una república com és França. Com a tertulians, hi han assistit Marta Lasalas, Sergi Picazo i Pere Cardús. I també com a convidat especial s'ha comptat amb el diputat de la CUP Quim Arrufat. En tot moment, Arrufat s'ha mostrat optimista davant d'un front comú per enllestir els reptes plantejats arran de la convocatòria del 9-N. Ha afirmat que la foto que el desembre de l'any passat es va fer després de l'acord de la pregunta sobre el futur de Catalunya també es farà demà després de la reunió amb el president de la Generalitat. El programa ha contactat telefònicament amb el portaveu del govern canari, Fernando Ríos. Les Canàries han plantejat una consulta sobre el model de creixement econòmic amb dues possibilitats: turisme o extracció petrolífera. El govern espanyol ja s'ha avançat que aquesta consulta no compta amb seu vistiplau.

 • 2324 - 01/10/2014
  Veure vídeo

  2324 - 01/10/2014

  Per 88 "sí" i 44 "no" el Parlament ha decidit crear la Comissió de Control de Consultes. El grup parlamentari de Ciutadans ha decidit prèviament abandonar l'hemicicle per no participar en la votació que creuen il.legal després que, dilluns, el Tribunal Constitucional suspengués la Llei de Consultes i el Decret convocant la consulta per la independència del 9 de novembre. Al programa hem repassat aquest ple del Parlament en què els representants del Partit Popular han escenificat amb les mans enlaire que no votaven aquesta proposta. Els representants del Convergència i Unió, Jordi Turull, i del PP, Santi Rodríguez, han acaparat els minuts de la tertúlia. Turull no ha volgut desvelar quin és punt en què consideraran que ja no es pot anar més enllà en la campanya electoral. I Rodríguez ha insistit que la Constitució fixa que la sobirania resideix en tots els espanyols i una part no pot decidir sobre el que afecta a tots. Turull ha respost que això mateix és el que es va fer quan es va votar l'Estatut, que una part va decidir sobre el que afecta a tots. Finalment hem revisat una editorial de la prestigiosa revista econòmca Bloomberg que una editorial ha recomanat Rajoy que permeti la consulta. I també hem donat una ullada a les protestes a Hong Kong en contra dels límits que el govern xinès vol imposar als candidats a les eleccions.

 • 2324 - 30/09/2014
  Veure vídeo

  2324 - 30/09/2014

  "No és un dia contra res, avui hem iniciat la segona fase de la campanya per votar el 9 de novembre." Així ha començat la seva intervenció Jaume Marfany, vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, que avui ha estat l'invitat al programa. Un dia marcat per la retirada temporal de la campanya electoral per part del govern de la Generalitat al matí i les concentracions ciutadanes davant dels ajuntaments reafirmant la voluntat de votar el 9 de novembre per la independència. Marfany ha confirmat que l'ANC només preveu no votar el 9-N si no es pot fer en pau i amb totes les garanties democràtiques. Pels tertulians, sembla unànime que votar desobeint al Tribunal Constitucional seria un error. Que no es pot esperar cap concessió de l'Estat espanyol i que l'èxit de la consulta rau en que hi participin els partidaris del no. Hem fet connexió en directe amb intent d'acampada davant la seu de la Delegació del Govern Espanyol i també una pinzellada per la proposta del sindicat UGT d'establir un salari mínim de 1.000 euros.

 • 2324 - 29/09/2014 El TC suspén la consulta i la convocatòria del 9-N.
  Veure vídeo

  2324 - 29/09/2014 El TC suspén la consulta i la convocatòria del 9-N.

  Programa gairebé monogràfic el d'aquesta nit al 2324. La suspensió de la Llei de Consultes i de la convocatòria del 9-N pel Tribunal Constitucional ha aclaparat l'atenció informativa del programa. Per parlar de tot han assistit com a tertulians: Margarita Sáenz Díez, Agustí Colomines i Màrius Garcia. A la vegada també s'ha comptat amb Àngel Castiñeira, membre del Consell Assesor per a la Transició Nacional i un dels autors del llibre blanc. Precisament, avui s'ha presentat aquest llibre a la Sala Sant Jordi del Palau de la Generalitat pel mateix president Mas. El llibre blanc de la Transició Nacional pretén ser una aproximació a la realitat d'una Catalunya independent. En un moment del programa s'ha contactat amb Ana Pastor, la periodista que ahir a la nit va entrevistar el president Mas per la Sexta. Ana Pastor ha reconegut els anhels de la societat catalana, el divorci entre la realitat espanyola i la catalana a través dels seus respectius mitjans de comunicació i tàcitament del pas endavant de Catalunya per trobar la identitat que busca. Per finalitzar, una repassada a les portades dels diaris. El Periódico: "Bloqueig exprés". El Punt6 Avui: "Van a sac". El País: "El Constitucional suspén la consulta i desmunta el pla de Mas". Ara: "Reacció fulminant". La Vanguardia: "El TC suspén la consulta hores després del recurs". El Mundo: "Els Constitucional suspèn Mas". ABC: "La llei frena Mas". i, finalment, La Razón: "S'imposa la llei".

 • Jordi Pujol compareix davant de la comissió d'investigació del Parlament
  Veure vídeo

  Jordi Pujol compareix davant de la comissió d'investigació del Parlament

  Programa especial del "2324" sobre la compareixença de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol al Parlament de Catalunya. L'atmosfera que s'ha respirat al parc de la Ciutadella ha estat diferent. Dos-cents periodistes acreditats per veure i sentir els arguments d'un animal polític com Jordi Pujol, que als seus 84 anys ha demostrat estar en plena forma. Per parlar de tot plegat han estat convidats Ramon Pedrós, excap de premsa de Pujol; Quico Sallés, de Nació Digital; Joan Garcia, periodista de Catalunya Ràdio; Anna Serrano, cap de Política d'"El Punt Avui"; Montse Tió, responsable de la secció de Política de TV3, i finalment David Melgarejo, periodista de la secció de Societat de TV3. De la intervenció de Pujol s'han destacat els comentaris sobre el llegat/herència del seu pare. Ha assegurat que no és un polític corrupte i que de diners ja en tenia abans de dedicar-se a la política. Tot i que la compareixença tenia com a gènesi la confessió del president en què reconeixia uns dipòsits a Andorra a nom de la seva esposa i dels seus set fills, les preguntes dels líders parlamentaris s'han referit a altres casos que avui per avui afecten els membres del seu clan familiar. La contundència de les intervencions han tingut com a actors principals la líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, i el de Ciutadans, Albert Rivera. David Fernàndez, per la CUP, també ha carregat d'acidesa la seva intervenció. Finalment, Jordi Pujol, en el seu millor estil, ha adquirit un to bel·ligerant contra els seus adversaris més aferrissats. Per la seva part, CiU i ERC han actuat de forma més generosa: han reconegut les aportacions passades i alhora han reprovat la reconeguda evasió fiscal de la família de Jordi Pujol.

 • 2324 - 25/09/2014
  Veure vídeo

  2324 - 25/09/2014

  Artur Mas ha comunicat avui que dissabte firmarà el decret que convocarà la consulta del 9 de novembre per la independència de Catalunya. Al programa hem fet un viatge pel camí que seguiran a partir de dissabte la llei de consultes i el decret. Pels tertulians d'avui, Mas ha pres la iniciativa i ha deixat el govern de Madrid a la resta, seguint un símil tenístic. La pregunta del dia ha estat fins on la Generalitat pot seguir endavant amb la consulta tot i la suspensió automàtica que es produirà quan el govern presenti el recurs. En unes entrevistes gravades a l'exfiscal general del Tribunal Superior de Catalunya i un catedràtic de Dret de la UPF queda clar que no pot seguir sense incórrer en delicte tot aquell que actuï per afavorir la consulta. La tertúlia ha seguit plantejant que el problema de l'encaix català a l'estat espanyol és polític i, com que no hi ha entesa entre polítics, s'ha traslladat al pla jurídic com un divorci sense acord. Les eleccions anticipades es veuen com la vàlvula d'escapament a la tensió que generarà l'impediment de la consulta.

 • 2324 - 24/09/2014 Ofensiva política del PSOE i UDC per fer prevaler la tercera via
  Veure vídeo

  2324 - 24/09/2014 Ofensiva política del PSOE i UDC per fer prevaler la tercera via

  El programa d'aquesta nit ha començat amb referències al multiagressor de Lleida. L'acusat d'homicidi va actuar per motius racistes. De fet, té antecedents per un cas semblant a Logronyo, la seva ciutat d'origen. Aquestes informacions desfan el contingut d'alguns tuits, com el publicat pel moviment Plataforma per Catalunya, en què es denunciava que TV3 amagava que l'agressor de Lleida era àrab. Per parlar de tot plegat, s'ha comptat amb la participació de Marta Lasalas, Ferran Casas, Joan López Alegre i Josep Salvat, que s'ha estrenat com a tertulià. Tot seguit s'ha tractat dels últims moviments dels partidaris de l'anomenada "tercera via" --el PSOE i Unió Democràtica de Catalunya-- per demanar a Rajoy que mogui fitxa per Catalunya. El PSOE reitera la petició d'una reforma federal de la Constitució i alhora dóna suport al govern espanyol perquè presenti els recursos d'inconstitucionalitat contra la llei de consultes i el decret que el president Mas assegura que firmarà aquesta setmana per convocar el referèndum del 9-N. Cap al final del programa, Biel Caldentey, un dels impulsors de la demanda contra el govern Bauzá, ha celebrat la doble sentència de la justícia balear contra el trilingüisme del govern. Ha dit que la línia educativa del PP balear s'ha buidat de contingut. També s'ha comentat que, fins ara, només 147 dels 947 municipis de Catalunya no han mostrat la seva predisposició a votar una moció a favor del 9-N. El programa també s'ha fet ressò de la compareixença de Marta Ferrusola i quatre dels seus fills davant de la justícia andorrana. La raó: les seves demandes per revelació del secret bancari.