Ultimàtum de CDC a Unió

Reacció ràpida i contundent de CDC a la consulta a Unió que el president Mas deia que era intranscendent per al futur de la federació CiU.
Josep Maria Martí: Un final de trencadissa que fa temps es veia venir.
Esperança García: Nova mostra de nerviosisme de CDC.
Maria Vila: Està bé que es deixi la retòrica del 9-N i es parli clarament d'independència, i no veig un altre camí que un trencament legal.
Martí Farrero: Artur Mas té pressa a fer la llista transversal amb què es juga el prestigi el 27 de setembre.
Unió Democràtica vol obrir un període de negociació sobre el full de ruta cap a la independència amb Convergència tan sols.
Si les eleccions del 27 de setembre es volen plebiscitàries, els grups han de definir-se clarament per encarar el camí a la independència o no. Maria Vila insisteix que, a tres mesos de les eleccions, ningú sap encara què passarà l'endemà del 27-S.
Josep Rull, secretari general de CDC, també ha advertit que CDC revisarà acords amb ERC, ara que ha acabat la constitució dels ajuntaments. Debatem el tema i J. M. Martí assegura que a les Diputacions el suport mutu hi serà perquè han de controlar l'embrió de la hisenda pròpia.
Rajoy, des de Milà, ha descartat avançar les eleccions generals. Els convidats comenten que els resultats desfavorables al PP de les municipals el deixa mal col·locat per unes noves eleccions immediates. Esperar més recuperació econòmica pot afavorir més les expectatives del PP.
Finalment repassem altres temes com la compareixença de Luis Bárcenas al Parlament de Catalunya. De Cospedal perd majoria i perdrà la presidència de Castella-la Manxa, cosa que demostra poca capacitat de diàleg del PP.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3