2324 - UDC presenta la pregunta sobre el procés sobiranistes que els militants votaran el 14J

Dos temes han copat l'atenció del "2324" d'avui: la pregunta d'Unió Democràtica de Catalunya sobre el procés independentista i el ressò de la xiulada al Camp Nou de dissabte. Pel que fa a la pregunta d'UDC, hi ha hagut una certa unanimitat entre els tertulians sobretot pel que fa a la forma. Per Maria Vila, advocada, "tant si es vota 'sí' com si es vota 'no', el resultat és que no". Mentre que, per Marta Lasalas, periodista, "és tan enrevessada la pregunta, és tan plena de paranys i racons, que en definitiva és una presa de pèl, més que una pregunta". I Joan López, professor de Comunicació, ha destacat que "Unió Democràtica és el primer partit que obre la possibilitat als seus militants de fer una consulta interna".

La pregunta en qüestió, que s'ha de votar el 14 de juny, és: "Voleu que UDC continuï el seu compromís amb el procés des del catalanisme integrador i d'acord amb els següents criteris?" I els criteris que s'esmenten són: sobirania, democràcia, diàleg, seguretat jurídica, Europa i cohesió.

I el segon tema, la xiulada, ha comptat amb tot un seguit de manifestacions de polítics. Però la que més s'ha destacat ha estat la del migcampista blaugrana Xavi Hernández, que ha plantejat la necessitat d'una anàlisi sobre el perquè, la causa, de la xiulada. En aquest sentit, des de l'Assemblea Nacional Catalana, Liz Castro ha defensat el dret del migcampista del FC Barcelona a opinar i ha aprofundit a esbrinar les causes del descontentament social contra les polítiques actuals i passades.

Altres temes de la nit han estat: la reunió de demà, a Barcelona, en què participaran 38 països per tractar sobre polítiques antiterroristes, però que no compatarà amb la presència dels Mossos d'Esquadra; les compareixences de Bartomeu Muñoz, Luis García, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta davant la Comissió contra el frau fiscal del Parlament, i el clam d'Escòcia a favor d'un altre referèndum si el Regne Unit decideix sortir de la Unió Europea.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3