2324 - 30/03/2015

El 2324 ha dedicat una bona part de la seva hora a tractar el compromís programàtic assolit entre CDC i ERC. Aquest compromís fa referència principal al procés d'independència que incorporaran tots dos partits en les eleccions del 27-S. Suposa una entesa que també han rubricat l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència. La propsota està oberta a altres forces polítiques, com la CUP o MES, entre altres. ICV-EUiA se n'ha desmarcat i ha condicionat el seu suport al fet que es prevegi un referèndum d'autodeterminació. I la gran incògnita continua sent UDC, que el 14 de juny té fixada la seva presa de posició.

De tot plegat han parlat els tertulians Màrius Garcia, Daniel Condomines i Mònica Sabata. A més a més, s'ha tractat la sentència d'una derivada del "cas Mercuri". Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell; el seu germà, Francesc, regidor del mateix consistori, i l'aleshores secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, han estat condemnats a un any i quatre mesos de presó, una multa de 60.000 euros i quatre anys d'inahibilitació per tràfic d'influències en l'assignació d'una plaça a l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Per cert, l'alcaldessa d'aquesta població, Maria Elena Pérez, ha estat condemnada amb set anys d'inhabilitació per prevaricació.

I, finalment, el programa s'ha fet ressò de la febre d'inauguracions a tot Espanya davant la publicació als diaris oficials de la convocatòria d'eleccions municipals i autonòmiques.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3