2324 - 27/02/2014

A partir del debat de política general, s'ha pogut comprovar l'estil, les formes i les expressions que fan del llenguatge polític una forma especial de comunicació. S'evidencia encara el divorci entre aquest llenguatge i el que es desenvolupa al carrer. Tot depèn de qui defensa, de qui proposa o de qui s'absté. Així ha passat quan s'ha tractat de l'anomenat "problema català". En definitiva, una relació entre dominadors i dominats.

D'aquest tema han parlat els tertulians d'aquesta nit: Montserrat Nebrera, Jofre Llombart i Miquel Puig. També han destacat el malentès que ha suposat que la meitat dels diputats del PP al Parlament hagin donat suport al dret d'autodeterminació de Catalunya. Per Miquel Puig aquest error desllueix la feina del parlamentari de cara al ciutadà. En qualsevol cas, la votació s'ha saldat amb el suport de més de dos terços de la cambra a favor de la consulta: 91 diputats.

I, finalment, una bona notícia. L'investigador català Joan Massagué, del Centre Mèdic Sloan Kettering de Nova York, ha descobert el mecanisme pel qual les cèllules canceroses s'estenen a altres òrgans. És el que es coneix com a metàstasi. La descoberta reduirà de forma significativa la mortalitat d'aquells pacients afectats per la patologia. El centre mèdic en qüestió treballa per crear uns anticossos que evitin la metàstasi. La corresponsal de TV3 als Estats Units ha recollit una afirmació del Dr. Massagué per la qual es confirma que és un gran avenç però encara queda molt tram per recórrer.

A més a més, també s'ha comentat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat que l'impost sanitari que grava les gasolines és illegal. La resolució afectarà els transportistes i bona part dels usuaris dels vehicles amb motor. I a partir de dissabte s'haurà de pagar una taxa de set euros per demanar una targeta sanitària nova en cas de pèrdua, deteriorament o robatori.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3