2324 - 25/02/2015

El TC ha declarat inconstitucionals 2 articles de la llei de consultes de Catalunya i restringeix la possibilitat de fer consultes a temes de la competència de la Generalitat i només a sectors de la població. També ha il·legalitzat el decret que va signar el president Mas convocant la consulta del 9-N sobre la independència de Catalunya.
Segons el portaveu de l'associació Jutges per la Democràcia, Xavier González, la retallada és de tal calibre que definitivament enterra la possibilitat de fer consultes, i no diguem el dret a decidir.

Tian Riba, tertulià habitual del programa, creia que TC deixaria alguna escletxa per fer algun dia una consulta.
Jaume Marfany, vicepresident de l'ANC, afirma que seguim tenint un problema que és polític i que no es pot resoldre als tribunals. -No ens ha d'importar el que digui el TC. Els catalans van desobeir-lo el 9-N per primera vegada i seguirem el procés que empeny la societat civil. -
Entrevistem per telèfon el líder de Podem Marc Bertomeu, que ens diu : -Creiem que els ciutadans tenen dret a decidir el model territorial, però també altres coses, com el model de sanitat, el model econòmic... Per això el primer pas és fer fora els que volen perpetuar el règim del 78. Esclar que cal una consulta sobre la relació Catalunya-Espanya, i moltes altres consultes!!! -
En l'últim tram del programa, entrevistem l'alcalde de Moià sobre la consulta del proper 22 de març per saber si els habitants del Moianès volen que els 10 municipis es converteixin en una comarca administrativa. Aquesta serà la primera consulta legal que es farà a Catalunya en virtut de la llei de consultes avui esmenada pel TC.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3