24/03/2015

Programa especial, aquest cop simultàniament per TV3 i el 3/24. El tema: l'accident de l'avió de la companyia Germanwings, estavellat als Alps francesos amb 150 ocupants. Cap membre del passatge o de la tripulació ha salvat la vida. S'han establert connexions amb punts d'informació de fora de Catalunya: Madrid, Berlín, Düsseldorf i Seyne-les-Alpes, una de les poblacions més pròximes al lloc del sinistre.

Un dels responsables de la coordinació dels serveis de suport i ajuda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, "la prioritat són les persones afectades per l'accident. Des de la coordinació de totes les administracions s'intenta reduir l'impacte dels fets i, sobretot, ser a prop en aquests moments de consternació. Es descarta la hipòtesi d'un atemptat terrorista. Així ho ha constatat la Casa Blanca".

Per entendre una mica més en profunditat l'abast de la tragèdia, el programa ha comptat amb la participació del director general d'Emergència Mèdiques, Francesc Bonet; de la psicòloga clínica Anna Romeu i del pilot i alhora enginyer aeronàutic Jordi Quintana. Tots tres han insistit que "volar és tan segur abans o després de l'accident d'avui". En aquest sentit, la ràtio de l'any passat estableix que hi va haver un accident d'avió per cada 4,4 milions de vols en tot el món. Posteriorment, s'hi han afegit Jaume Sanmartí, pilot, i Ariadna Torres, psicòloga d'emergències.

El govern espanyol ha decretat un dol de tres dies i s'han ajornat tot un seguit d'actes institucionals previstos. Les últimes informacions recullen que una de les caixes negres trobades és la de les converses entre el pilot de l'Airbus 320 sinistrat i el servei de control de Düsseldorf.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3