2324 - 23/04/2015<br />La UE estableix una estratègia conjunta davant l'increment migratori

2324 - 23/04/2015
La UE estableix una estratègia conjunta davant l'increment migratori

El "2324" ha obert el programa amb la reunió dels caps d'estat i de govern dels 28 a Brussel·les per parlar d'immigració. Des de la capital comunitària, el corresponsal de TV3 Francesc Serra ha reconegut que la reunió d'avui ha servit per diagramar una estratègia realment europea davant del fenomen migratori. El primer ministre italià, Matteo Renzi, promotor de la reunió, s'ha expressat en termes semblants quan ha reconegut que tot plegat suposa un pas endavant en aquest àmbit.

Els tertulians d'aquesta nit --Ana Boza, Ruth Carandell i Miquel Puig-- han abordat el tema destacant els grans errors dels països occidentals a Síria, Líbia i l'Iraq. "La desestabilització de Líbia la paguem ara. Molts dels immigrants que decideixen embarcar-se són refugiats polítics", ha comentat Miquel Puig.

Un altre tema del programa ha estat la crisi política viscuda al municipi d'Argentona. En aquesta població del Maresme, CiU no havia aconseguit confeccionar una llista per a les eleccions del 24-M i, per tant, no s'hi presentava. Un pacte d'última hora entre ERC i l'alcalde Ferran Armengol, de CDC, ha propiciat una altra alternativa. La llista d'ERC comptarà amb la participació de tres militants de CDC amb l'alcalde Armengol al capdavant. "Hem fet més cas a les opinions de la ciutadania que dels condicionants de la política nacional quan s'ha optat per aquesta solució", ha dit Ferran Armengol.

També s'ha tractat del cas que involucra Federico Trillo i Vicente Martínez-Pujalte, tots dos del PP, com a perceptors d'unes quantitats d'una empresa constructura especialitzada en obra pública durant tres anys. El règim de compatibilitats ho va permetre, però des de l'oposició es posa en qüestió la falta d'ètica d'aquestes serveis.

I, finalment, s'ha parlat de l'última enquesta de l'EPA i del "cas Bankia", amb set exdirectius desimputats per prescripció del delicte d'apropiació indeguda.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3