2324 - 23/02/2015

Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat del 1980 al 2003, la seva esposa Marta Ferrussola i el fill gran de tots dos, Jordi Pujol Ferrussola, han declarat a la comissió antifrau del Parlament de Catalunya de les 3 de la tarda fins a quarts de 12 de la nit.
Ha sorprès sobretot l'exhaustivitat del fill, que segons els tertulians s'ha menjat els parlamentaris.
-Molt per damunt de la mitjana del pais - ha dit Enric Vila. Mentre Antoni Baños ha afirmat - Avui la comissió és una catarsi. Catalunya està descobrint els "Kennedy" d'aquí i el funcionament del país durant molts anys. -
Debaten els tertulians sobre aquest funcionament permissiu, forjat per connivències i favors mutus, i que es va acabar quan el Partit Popular va obtenir la majoria absoluta al Congrés dels Diputats l'any 2000.
A la comissió antifrau del Parlament de Catalunya, avui s'ha vist que la família Pujol es creia més important per a Catalunya del que Catalunya ara creu que és.
Segons Antonio Baños, avui és el primer acte d'una autòpsia a la Catalunya de 10 anys enrere; i hem començat amb la "família reial" catalana.
Maribel Juan, autora de la biografia de Marta Ferrusola, creu que : -el matrimoni ha perdut l'oportunitat de netejar la seva imatge i mostrar-se humil i penedida. En canvi, el fill ha aprofitat molt bé l'oportunitat amb actitud valenta.-
Hi ha una opinió compartida al plató que la comissió està sent més una comissió per a l'escarni que d'investigació antifrau.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3