2324 - 21/04/2015 - El PP s'esforça per desmarcar-se de Rodrigo Rato mentre que el PSOE fa que s'hi acostin

El "cas Rodrigo Rato" i l'amnistia fiscal mantenen l'interès periodístic. El "2324" d'avui ha tractat com a primer tema la repercussió a les altes instàncies polítiques de l'escàndol protagonitzat per qui va ser vicepresident del govern espanyol amb José María Aznar. Des del palau de La Moncloa s'esforcen a desvincular la figura de Rato amb el govern actual i, des de les files socialistes, tot el contrari. Els representants socialistes al Congrés dels Diputats subratllen els lligams polítics i d'amistat entre Rato i Rajoy.

Bé, de tot plegat, n'han parlat els tertulians d'aquesta nit: Joan López, Toni Bolaño, Gemma Aguilera i Ferran Espada. Amb la perspectiva de l'"afer Rodrigo Rato", el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha denunciat que, si bé al Parlament de Catalunya el Partit Popular ha apostat per impulsar una comissió antifrau amb el "cas Pujol" com a rerefons, al Congrés dels Diputats la mateixa formació s'oposa a crear una comissió que investigui diversos fraus que impliquen com a responsables el mateix Rajoy i el seu ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El programa ha emfatitzat la reunió que trenta empresaris, tots relacionats d'una manera o d'una altra amb l'Ibex-35, amb Mariano Rajoy al palau de La Moncloa. Temes tractats: la crisi, Catalunya i la irrupció en l'escenari polític de les noves formacions. I una plataforma digital com epolitics.org mostra quin és el perfil dels nostres polítics, per edats, formacions, professions i altres característiques que els defineixen.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3