2324 - 21/01/2014

2324 - 21/01/2014

El programa d'avui ha començat amb la resposta del president de la Generalitat, Artur Mas, al seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy. En una entrevista concedida a Antena 3, Rajoy va dir que per a Catalunya tenia un pla i que com a president mai permetria que cap territori espanyol obtingués la independència. Mas li ha dit que aquestes respostes suposen una mena de despotisme il·lustrat pel fet de no comptar amb el 70 per cent dels catalans.

El tertulians d'aquesta nit, Montserrat Nebrera, Anna Grau i Bernat Dedéu, ha tractat d'aquest tema i també de tot el reguitzell d'informacions al voltant de la crisi del PSC i de la tramitació al Congrés dels Diputats de la proposta del Parlament per demanar la cessió de l'organització de referèndums. S'estima que la proposta es debatrà al voltant del mes de setembre.

El programa ha gaudit aquesta nit d'una actriu d'excepció, Montserrat Carulla, que aquest cap de setmana anunciava la seva retirada dels escenaris teatrals. Carulla ha expressat el seu sentiment nacional i ha augurat un futur polític pròsper per a Catalunya. Gemma Ruiz, de la secció de Cultura, ha fet un repàs a la trajectòria professional de Montserrat Carulla en què n'ha destacat la gran capacitat de treball.

I, finalment, les dades obtingudes avui sobre el turisme a espanya afavoreixen especialment Catalunya. Per posar un exemple, Catalunya va rebre l'any passat el doble de la seva població, exactament 15 milions i mig de visitants. La seva despesa es xifra en 14 mil milions d'euros o el que és el mateix, 912 euros per turista. I un detall, el monument més visitat, i a més a més amb diferència, és la Sagrada Família. Tres milions dues-centes mil persones el van visitar l'any passat, rècord a Espanya.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3