2324 - 19/12/2013

Dues informacions d'última hora han obert el programa d'avui. La primera s'ha referit a l'enfonsament d'un sostre del teatre Apolo de Londres. Amb un aforament de 700 persones, les primeres dades facilitades pel New Scotland Yard parlaven de 80 ferits, 7 dels quals estarien greus. I la segona ha fet referència a l'ordre del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz perquè la Policia Nacional escorcolli la seu central del Partit Popular de Madrid. El magistrat busca informació sobre el pagament en negre a l'arquitecte que va rehabilitar una part d'aquesta seu.

Els tertulians d'avui, Leonor Mayor, Enric Sierra i Miquel Martín Gamisans, han tractat de la pujada del rebut de la llum. Carles Vivas, membre de la comissió d'Energia de la PIMEC, ha presentat bona part de la informació que aclareix la fixació del preu de l'electricitat a Espanya. Ha posat de manifest una suposada mala praxi del govern espanyol en l'administració d'aquest preu. Es calcula que, a partir de 1 de gener, cada usuari vegi incrementat el preu de la llum un 12 per cent. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha indicat que el govern investigarà tot el procediment de subhasta.

Un altre tema de l'actualitat del dia ha estat la declaració de la presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho. La líder popular ha comparat la suspensió de l'autonomia d'Irlanda del Nord per part del govern de Londres amb una hipotètica mesura contra Catalunya de l'executiu espanyol.

I, finalment, el 2324 s'ha fet ressò de la picabaralla entre un diputat socialista i el portaveu del grup parlamentari català. José Segura, de mare catalana, com ha subratllat, ha utilitzat la hilaritat per reconèixer una sèria de propostes presentades pel grup català amb l'objectiu de millorar el sector de l'automòbil. Daniel Sánchez Llibre ha respost amb contundència i ha reclamat disculpes per la falta de respecte.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3