2324 - 18/06/2015

El 2324 ha tractat del dia després del cisma entre CDC i UDC. En pocs dies s'han d'esvair les incògnites que genera aquesta partició. Una d'elles és, sens dubte, la confecció de la llista del president Mas que s'ha de presentar a les eleccions del 27-S. Potser dissabte el president de la Generalitat presenti alguns detalls en un acte que s'ha de celebrar a Molins de Rei.

De la confecció d'aquesta llista, n'ha parlat Agustí Colomines, professor d'Història de la Universitat de Barcelona. Des de Boston, Colomines no ha avançat cap novetat sobre la configuració de la llista. Com a home proper al president, Colomines ha assegurat que entre els integrants hi ha polítics de tota mena i persones arrelades al territori, que es pot interpretar com a ciutadans que provenen de la societat civil.

Els tertulians d'aquesta nit, Patricia Gabancho, Antoni Baños i Toni Piqué han mostrat la seva compressió davant l'hermetisme d'una font propera al president que coneix bona part de la composició de la llista unitària que es presentarà a les eleccions del setembre. Paralel.lament, el programa ha entrevistat Alfred Boch d'ERC i regidor a l'Ajuntament de Barcelona. El seu suport a Ada Colau no li ha impedit criticar la decisió de l'alcaldessa d'anul.lar la candidatura de la capital catalana per als Jocs d'Hivern. Bosch no ha mostrat la seva aprovació d'una actitud unilateral, sense comptar amb l'opinió dels ajuntaments afectats del Pirineu.

I, finalment, també s'ha parlat de la campanya de l'ANC i d'Òmnium per sensibilitzar l'opinió pública del que està en joc el 27-S. I també s'ha comentat la petita remodelació de la cúpula del PP per preparar els comicis generals de novembre. Rajoy, el president del govern espanyo, ha aprofitat l'ocasió per advertir "de les vel·leitats de la política catalana".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3