2324 - 17/11/2014

Aquesta tarda s'ha conegut la negativa de la Fiscalia Superior de Catalunya a posar una querella contra Artur Mas i alguns consellers del govern de la Generalitat per l'organització del procés participatiu del 9 de novembre. I hem convidat el jutge Xavier González, portaveu de l'Associació Jutges per la Democràcia, que ens ha explicat que, com que no hi ha una ordre judicial explicita prohibint el procés, no pot prosperar una querella per desobediència.
Entre els convidats d'avui ha quedat palès que el govern espanyol pressiona la Fiscalia General de l'Estat perquè es querelli, tot i unes primeres reticències la setmana passada.
La segona meitat del programa hem abordat les expectatives que desperta visita del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, anunciada per dissabte que ve. Escasses. Segons líders polítics, excepte el PP, arriba tard i sense propostes.
L'entrada i el retorn a la presó de Josep Lluís Núñez, expresident del Barça, i de Jaume Matas, expresident de les Balears, enceta un debat sobre els règim penitenciari, els tractes discriminatoris i els indults, que a Espanya són abundants i sense argumentació.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3