2324 - 16/12/2014 - Jordi Pujol, la seva esposa Marta Ferrusola i tres dels seus fills, imputats pels delictes de frau fiscal i blanqueig de diners.

El "23/24" ha obert amb la imputació de Jordi Pujol, la seva esposa Marta i tres dels seus fills --Pere, Mireia i Marta-- pels delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals. Tots cinc hauran de declarar davant del jutge el 27 de gener en declaracions de mitja hora cadascuna. Sobre aquest fet s'han expressat dos especialistes. Per Leonardo Cárdenas, de la delegació de Catalunya de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals, "amb la reforma del 2012 també es va modificar el Codi Penal i, per tant, la qualificació de delicte fiscal. La regularització dels diners dels Pujol a l'estranger s'ha fet per evitar el delicte fiscal". Des del sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda, s'acusa "el mateix departament de no exercir el seu paper de prevenció en el presumpte frau fiscal dels Pujol". I així s'ha expressat el seu representant, Miguel Ángel Mayo.

D'aquest tema i de l'actualitat política, dominada per l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, n'han parlat els tertulians. Marta Lasalas ha considerat que "el cas Pujol és present en les negociacions polítiques, principalment les que mantenen CiU i ERC". Màrius García, advocat, augura que "després de festes el president Mas haurà de donar explicacions clarificadores sobre el futur més immediat de Catalunya". I, finalment, Antonio Bolaño es pregunta: "Quin tipus de pressupostos s'hauran de votar davant del clima polític actual?"

El nomenament de Rafael Hernando com a nou portaveu parlamentari del PP demostra l'enrocament de Rajoy davant els nous temps electorals. Hernando és considerat un "dur entre durs", amb una àmplia trajectòria d'enfrontaments dialèctics amb els seus opositors. I, per acabar, el "23/24" s'ha fet ressò de l'operació contra "l'anarquisme violent" a Barcelona. Amb almenys vuit detencions, la policia ha irromput prop de Sant Josep de la Muntanya, referent del moviment "okupa" català.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3