2324 - 16/06/2015 El divorci de CDC i els democristians es preveu inevitable

La crisi interna a la federació nacionalista formada per CDC i UDC acapara bona part de l'atenció política. Des de l'entorn de Josep Antoni Duran i Lleida es dóna per segur el trencament. UDC es reunirà demà per decidir si accepta la condició innegociable de CDC (sí a la constitució d'un estat, sí que sigui independent) per anar junts al 27-S. Tot fa pensar que el desenllaç serà la resposta.

D'aquest suposat, gairebé segur, desenllaç n'ha parlat Albert Rivas, periodista, quan ha comentat que "els crítics d'UDC s'incorporaran a la llista del president, mentre que els altres, els defensor de l'oficialitat, encara està per veure quin camí escolliran". Odei Etxearte, per la seva part, assegurava que "el sector crític vol batallar per les sigles de la formació democristiana i, molt probablement, forçarà un congrés". I, finalment, Ferran Casas, també periodista, mantenia que aquesta crisi "no condicionarà la remodelació del govern de la Generalitat a només tres mesos de les eleccions del 27-S".

Un altre tema que ha desencadenat comentaris i referències ha estat la trobada d'Artur Mas i David Fernàndez amb motiu dels 20 anys de "Vilaweb". Tots dos polítics han intercanviat parers sobre el procés sobiranista català. I, des d'un punt de vista més personal que polític, han demostrat públicament la seva proximitat. Artur Mas ha volgut deixar clara que la independència de Catalunya "no serà de dretes ni d'esquerres", un missatge a moltes formacions que s'afanyen a condicionar tos dos estadis.

També s'ha tractat de l'estudi sobre les inversions estrangeres a Catalunya que ha fet la Cambra de Comerç de Barcelona i que demostra que el procés sobiranista no afecta aquesta tendència en els últims anys. I, finalment, s'ha parlat del SÒNAR que arrenca aquest any d'aquí a quaranta-vuit hores. Ho han presentat els seus directors. Ricard Robles i Enric Palau. Tots dos han destacat el caràcter multidisciplinari de l'esdeviment.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3