2324 - 16/04/2014

Un programa especial el d'aquesta nit. S'ha començat amb la crisi d'Ucraïna, però s'ha anat informant dels moments més interessants de la final de la Copa del Rei de futbol entre el Barcelona i el Reial Madrid. Finalment, l'equip blanc s'ha emportat el trofeu en guanyar per 2 a 1.

I, pel que fa a Ucraïna, ha quedat palès a través de l'enviat especial de TV3 a la regió, Nicolás Valle, que els últims moviments militars a l'est del país no són prou clars. Es deconeix l'origen dels militars o paramilitars que han passat a tenir l'hegemonia dels blindats que s'han col·locat davant de les insitucions públiques de Donetsk. Hi ha una certa esperança en la reunió de demà a Ginebra entre els quatre implicats en la crisi ucraïnesa, la Unió Europea, Rússia, Ucraïna i els Estats Units. Mentrestant, l'OTAN ha començat una sèrie de moviments militars a la frontera dels seus aliats de l'est.

Els tertulians d'avui, Saül Gordillo, Ferran Casas i Antoni Baños, han parlat també de l'accident de Corea del Sud en què un ferri s'han enfonsat. El passatge era d'unes 900 persones, 200 de les quals es donen per desaparegudes. Hi ha, però, dos morts. L'accident, provocat pel xoc amb un escull, segons les primeres estimacions, ha causat un sotrac emocional molt gran perquè es tracta d'un ferri que traslladava majoritàriament escolars per passar unes vacances.

També s'ha tractat del "sí" majoritari de la col.laboració dels ajuntaments de Catalunya per facilitar el cens a la Generalitat davant de la convocatòria d'una consulta. I, per parlar del poder exportador de Catalunya, ha assistit al plató Jaume Adrover, director de Gestió i Promoció Aeroportuària de la Cambra de Comerç de Barcelona. Entre altres coses, Adrover ha instat a promocionar el transport de mercaderies per via aèria, una assignatura pendent per a Catalunya. I, finalment, l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho ha presentat el seu llibre "Dones del 1714", que ja va per la seva tercera edició.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3