2324 - 16/01/2014

2324 - 16/01/2014

Dues notícies i un únic escenari. La primera: el Parlament ha aprovat per àmplia majoria la petició de la consulta amb el suport de 87 diputats, és a dir, amb el 64 per cent dels 135 escons. I la segona: la mateixa votació fa trontollar el PSC; tres diputats socialistes trenquen la disciplina de vot i la direcció els reclama que abandonin els escons. El tertulians d'aquesta nit, Quico Sallés, Jordi Mercader i Joan Maria Clavaguera, han pogut debatre aquesta crisi amb un dels diputats díscols, l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena.

El diputat díscol ha justificat la seva postura i la de les seves companyes. En el cas d'Elena, la decisió té a veure amb el seu compromís amb els companys de partit de Vilanova i la Geltrú. Aquesta agrupació va votar a favor del dret a decidir i Elena, coherent i compromès, no podia, segons les seves manifestacions, votar una altra cosa que afirmativament a la petició del Parlament per tenir la competència d'organitzar un referèndum. Elena augura un futur proper difícil al si del Partit dels Socialistes de Catalunya. Entén, però, la postura dels seus companys del Consell Nacional.

D'altra banda, l'agència de qualificació Moody's ha publicat un informe en virtut del qual s'alerta del perill que una separació de Catalunya originaria a les respectives economies, l'espanyola i la mateixa catalana. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha minimitzat la suposada transcendència de l'estudi econòmic. Mas-Colell considera que, si hi ha algun factor desestabilitzador, és la negativa a convocar una consulta.

I, finalment, avui s'han sabut quines han estat les pellícules seleccionades per l'acadèmia de cinema de Hollywood. Hi ha dues cintes que apunten a un triomf espectacular durant la nit dels Oscars: "Gravity" i "La gran estafa americana".


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3